DOĞRU SİSTEM

Antalyaspor; başkanların istifası, henüz başkan adayının çıkmaması, transfer tahtasının kapalı olması ve kadrodaki tek hedef santrafor olan Jahovic'ın takımdan ayrılması olaylarının gölgesinde çıktı Gençlerbirliği'ne karşı sahaya...

Yaşanan yoğun gülerin başlangıcında Konyaspor beraberliğiyle ilk safrasını atan Kırmızı-Beyazlılar için asıl önemli viraj Ankara'da yaşandı. Hem sezonun kalan kısmında aynı kadroyla mücadele edecek olmasından dolayı nasıl bir yol izleyeceği hem de düşme hattında olan Gençlerbirliği ile en azından puan farkını korumak için kritik bir mücadele olacaktı.

Son haftalarda ortaya koyulan oyun sistemi, bu karşılaşmada da devam etti. 'Kalemi kapatayım, atarsam kazanırım' düşüncesiyle Başkent deplasmanına çıkan Antalyaspor, ilk yarıyı bekleyerek geçirmeyi tercih etti. İkinci yarı nispeten daha fazla hücumu düşünen Kırmızı-Beyazlılar, beraberliğin başarı sayılabileceği deplasmanda son dakikalarda isteğinin ötesine ulaşmayı başardı.

Hali hazırda 1 puanın bile başarı sayılacağı dönemde alınan galibiyet 3 puanın çok daha ötesinde oldu. Sezon başından bu yana dile getirdiğim şeyi tekrar söylemek istiyorum; Antalyaspor'un kadrosu kötü değil. Ancak pandemi sebebiyle yoğun bir maç trafiğinden geçilmesi sebebiyle dar bir kadroya sahip. Sezonun ikinci yarısı da kolay geçmeyecek, ancak Ersun Yanal'ın oturttuğu bu savunma ağırlıklı 'doğru sistem', sezon sonuna kadar gemiyi güvenli bir şekilde limana ulaştıracaktır.