DOĞAL GAZA ZAM ELEŞTİRİSİ

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) Genel Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak doğalgaz fiyatlarına 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren, sanayi tesislerine yüzde 48.40 ve elektrik üretim tesislerine ise yüzde 46.82 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.(BOTAŞ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama da, doğalgaz fiyatlarına 1 Kasım 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, sanayi tesislerine yüzde 48.40 ve elektrik üretim tesislerine ise yüzde 46.82 oranında zam yapıldığı belirtildi. Elektrik Mühendisleri Odası(EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban TAT, yapılan zamların önümüzdeki süreçte elektrik birim fiyatlarından, sanayi ve gıda ürünlerine kadar her bir ürüne yansıyacağını bildirdi.

 “ZOR GÜNLER BEKLENİYOR”

Yapılan zamları değerlendiren Tat, “Yapılan bu büyük zammın gerekçesi olarak, dünya enerji piyasalarındaki olağanüstü dalgalanmalara bağlı artan maliyetler gösterilip, konutlarda kullanılan doğalgaz tarifesinde kasım ayında değişiklik yapılmadığı müjdelenmiştir. Vatandaşın her ay ödediği doğalgaz faturasında değişiklik olmaması teselli kaynağımız olsa da, hane halkının geçimi için almış olduğu her ürün için fiyatsal artışlar söz konusu olacaktır. Bundan sonraki süreçte hane halkını zor günler beklemektedir. Yapılan zamlar, elektrik üretimi amaçlı doğalgaz çevrim santrallerinde üretim yapılamamasına ve dolayısı ile enerji arzında aksamalara sebebiyet verebilecektir” dedi.

HABER MERKEZİ