Diyarbakırlı taraftarlar Kepez’le çok “Mesut”: Allah Sel'Amed versin başkan!

CHP’li Mesut Kocagöz’ün başkanlık koltuğunda oturduğu Kepez Belediyesi’nin uyguladığı çifte standart, “yok artık” dedirtti. Kumluca Belediyespor- Eskişehirspor maçı için otobüs desteği talep eden taraftara, “Altın Portakal var, veremeyiz” cevabı veren Kepez Belediyesi’nin, aynı gün Amedspor’un Antalya’da oynayacağı maçta taraftara otobüs tahsis etmesi, spor camiasını çileden çıkardı.

KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTE STANDART!

Amedspor’un sahasının bakımda olması nedeniyle Antalya’da oynanan Erokspor maçında Amedspor taraftarına otobüs tahsis eden CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e spor camiasından tepki geldi. Amedspor-Esenler Erokspor arasında oynanan 1. Lig müsabakasının Antalya’ya verilmesinin ardından tartışmalar da beraberinde geldi. Maçın Antalya Stadyumu’nda oynanması, Amedspor’un da çalışmalarını Hasan Subaşı Tesisleri’nde yapması, taraftarın tepkisini çekerken Kepez Belediyesi’nin yaptığı bir uygulama bardağı taşıran son damla oldu. Amedspor taraftarına otobüs tahsis eden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e spor camiasından tepkiler çığ gibi yükseldi.


ANTALYALI TARAFTARLARA “ALTIN” VURUŞ

Amedspor tarafından şehrin iki noktasından taraftara özel olarak otobüs kaldırılacağının duyurulmasının ardından özellikle sosyal medyadan büyük tepkiler gelirken, aynı gün Bölgesel Amatör Lig’de oynanan Kumluca Belediyespor – Eskişehirspor maçı için de otobüs talep edildiği, ancak Kepez Belediyesi’nin bu talebi reddettiği öne sürüldü. Konuyu sosyal medyada gündeme taşıyan bir taraftar, “Tesisleri aç, stadyumu aç, kendi pankartını astırmadığın yere pankarta izin ver Kumluca maçı için otobüs isteyen taraftara ‘Altın Portakal var, veremeyiz’ de ama Amedlilere otobüs ver” sözlerini kullandı.



ANTALYALI TARAFTAR, SEÇMENİNİZ DEĞİL Mİ?

Amedspor kanadından yapılan açıklama sonrası Kepez Belediyesi’nin Amedspor taraftarına otobüs tahsis etmesinin ortaya çıkmasından sonra tepkiler çığ gibi geldi. Antalyaspor’a gönül veren taraftarlar, “Sayın Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tabi ki Kepez halkına hizmet edecek yardımda bulunacaksınız ama bu şehrin takımı olmayan bir takım için ulaşım desteği sağlarken neden söz konusu Antalyaspor taraftarı olunca bahanenin biri bin para oluyor yetkili kişiler 40 takla atıp yok çekiyor. Antalyaspor taraftarı sizlerin seçmeni değil mi? Bu şehrin en büyük markası Antalyaspor için kilometrelerce yol kat eden taraftara çeşitli bahanelerle verilmeyen destek başka şehrin takımı için nasıl verilir. Bunu kabul etmiyor Kepez Belediyesi’ni bu tutumundan dolayı kınıyoruz” dedi.


KEPEZSPOR TARAFTARINA ‘ÜVEY EVLAT’ MUAMELESİ

Konuyla Kepezspor camiasından da tepki gecikmedi. Kepezspor eski Basın ve Medya Sorumlusu Mehmet Çelik yaptığı açıklamada, “Sanki Milli Takım'ın maçı var. Bizim belediyelerde bir anormallik mi var acaba?” diye tepki gösterirken bir başka Kepezspor taraftarı ise “Cumartesi günü oynanan Kepezspor Hentbol Takımı için bile otobüs kaldırmayan Kepez Belediyesi’ni bu tutumundan dolayı maalesef kınıyorum. Kendi taraftarına yok, Amedspor’a var. Büyük ayrımcılık” ifadelerini kullandı.