'DİYANET' 97 YAŞINDA

Mil Diyanet-Sen Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 97. kuruluş yılı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Ağlamaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yalnızca ülke içi hizmetlerde değil yurt dışı hizmetleri ile de örnek bir kurum olduğunu vurguladı.

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet-Sen) Antalya İl Başkanı Abdulkadir Ağlamaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 97. Kuruluş (3 Mart 1924) yıldönümüne istinaden açıklama yaptı. Dinin sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Ağlamaz, “Diyanet İşleri Başkanlığı, günümüzde sadece ülke sınırları içinde değil, dünya ölçeğinde hizmet veren bir kuruluş haline gelmiş, Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Amerika'ya 7 kıta ve 100'ü aşkın ülkede öncelikle din hizmeti olmak üzere, insani ve sosyal yardım faaliyetleri yürütmektedir” diye konuştu.

15 TEMMUZ SEFERBERLİĞİ

Yaklaşık 100 yıllık tecrübeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, kuruluşundan bugüne çizgisini her daim koruduğunu belirten Ağlamaz, şu ifadelere yer verdi:

“Bu hususta başkanlığın durduğu yer önemlidir. Bugün, başta yakın ve civar komşularımız olmak üzere, birçok İslam ülkesinde üzülerek izlediğimiz kaos ortamı bizlere Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurumun ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı din görevlilerinin yurt genelindeki bütün camilerde, okuduğu selalarla ve ezanlarla halkımızı hain darbe girişimine karşı cesurca tavır almaya teşvik etmiş, milletin birliğinin ve beraberliğinin yanında durmuştur.  Bu sebeple, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın niçin kurulduğunu ve misyonunun ne olması gerektiğini daha iyi anlamış oluyoruz.”

AHMET ARĞILLI