DİSİPLİN

Antalyaspor için Fenerbahçe maçının önemi çok büyüktü. Hem Süper Lig'deki yenilmezlik rekorunu kırabilecek hem de 1000. golüne ulaşabilecekti. Ancak bu maçın Ersun Yanal için de ayrı bir öneminin olduğunu söyleyebiliriz. Sarı-Lacivertlilerle son döneminde talihsiz bir performans sergileyen Ersun Yanal, eski takımına bir anlamda, "Kaçırdığınız teknik adama dönüp de bir bakın" mesajı vermek isteyecekti. Oyun anlamında geride kalan 11 maçtan çok da farklı değildi. 0-0'ı iyi oynayan ve son dakikalarda gol arayan Antalyaspor'da bu kez öne geçiren gol çok erken geldi. Bülent Korkmaz döneminde takımdan gönderilme aşamasına gelen, ancak yönetim tarafından kadroda tutulan Fredy'nin 1000. gol şerefine ulaşmış olması da ayrı bir detay oldu.

1-0'dan sonra oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabul eden Antalyaspor, 1000. golün sahibi Fredy'nin yaptığı büyük hatanın ardından Mesut Özil'in yakaladığı pozisyon dışında kalesinde büyük tehlike de yaşamadı. Fenerbahçe hücum oyuncularına nefes aldırmayan Akrep, soyunma odasına giderken, skor beklediğinin üzerindeydi. 

İkinci yarıda da Kırmızı-Beyazlıların disiplininde değişiklik olmadı. Her ne kadar top daha çok rakipte olsa da Fenerbahçe'ye net pozisyon vermeyen Antalyaspor, kontra ataktan gol aramaya devam etti. İkinci yarıda skoru çevirmek üzere Erol Bulut cesur hamleler yaparken, Ersun Yanal'ın buna karşılık Naldo'nun yerine oyuna sürdüğü Orgill belki de gecenin en son beklenen gelişmesi oldu. Sonuç itibariyle Hatayspor yenilgisinin ardından Süper Lig'de kartları yeniden dağıtan Ersun Yanal, hak edilen bir karşılaşmayı kazanamasa da yenilmezlik serisine bir yenisini daha ekleyerek rekor kıran teknik adam olarak sahadan ayrıldı.

Kutlama mesajı

Maçtan 2 gün önce Beşiktaş'a yönelik yapılan kutlama mesajı, göreve yeni gelen yönetim ile taraftarı bir anda karşı karşıya getirdi. Öncelikle şu bilgiyi verelim; Kırmızı-Beyazlı kulüpte bu paylaşım da bundan önceki rutin dışındaki paylaşımlar da başkan ya da yönetim kurulundan bağımsız yapılmadı yapılamaz. Zaten Başkan Mustafa Yılmaz'ın, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi telefonla da aramış olması, bunu teyit ediyor. Bence talihsiz bir paylaşım oldu. Antalyaspor başkanına daha 1 ay önce "Fenerbahçe'ye hizmet ediyor" diyen ve bunun yanında sürekli olarak nifak tohumları eken bir kulübe karşı böyle bir tebriğin yapılmasını doğru bulmuyorum. Atılan adım güzel olabilir, bundan sonra tüm kulüplere aynı yaklaşım da sağlanabilir ama bunun başlangıcı olacak kulüp Beşiktaş olmamalıydı.