DİŞE GÖRE RAKİPLER

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri belli oldu. Antalyaspor, Boluspor'un, Alanyaspor ise Adanaspor'un rakibi oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. turda mücadele verecek Antalyaspor ve Alanyaspor'un rakipleri belli oldu. Kuraya seri başı olarak katılan Antalya ekiplerinden Antalyaspor'un rakibi Boluspor olurken, Alanyaspor ise Adanaspor ile eşleşti. Tek maçlık eleminasyon sistemine göre oynanacak turdaki mücadeleler, 15-16-17 Aralık tarihlerinde Antalya ve Alanya'da oynanacak.

HACETTEPE KAHRAMANMARAŞ'I ELEDİ

Kupa serüvenini 4. turda Pendikspor karşısında açan Antalyaspor'un rakibi Boluspor ise 3. turdan itibaren ter dökmeye başladı. 3. turda Hacettepespor'u 2-1'lik skor ile kupanın dışına iten TFF 1. Lig temsilcisi, 4. turda ise oldukça zorlandı. Normal süresi 1-1 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmanın 120 dakika sonunda Kahramanmaraşspor'u 2-1 ile geçen Boluspor, Antalyaspor'un rakibi olmayı başardı.

DÜŞMEME MÜCADELESİ

2017-2018 sezonunda Süper Lig'e yükselmeyi kıl payı kaçıran Boluspor, son iki sezonda ise kümede kalma mücadelesi veriyor. 10 haftası geride kalan TFF 1. Lig'de 7 puan toplayabilen Kırmızı-Beyazlılar, düşme hattının hemen üzerinde yer alıyor.

AKDENİZ DERBİSİ

Geçtiğimiz sezon ilk 6 takım içerisinde yer aldığı için kupaya 5. turda 'merhaba' diyen Alanyaspor, Adanaspor ile Akdeniz derbisinde karşı karşıya gelecek. TFF 1. Lig ekibi Adanaspor ise tıpkı Boluspor gibi 3. turda turnuvaya start verdi. 68 Aksaray Belediyespor'u 2-1 ile geçerek adını 4. tura yazdıran Akdeniz ekibi, 4. tur mücadelesinde Sakaryaspor ile karşılaşırken, normal süresi ve uzatmaları 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı penaltı atışları sonucu 6-5 kazandı.

ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

2016-2017 sezonunda Süper Lig'den düşen Adanaspor, eski günlerini arıyor. 4 sezondur TFF 1. Lig'de mücadele veren Akdeniz ekibi, TFF 1. Lig'de 9 maçta 12 puan toplayarak 12. sırada yerini aldı.

KORAY GEÇGEL