DİRİLİŞ: ALANYA KESTELSPOR

Bugün yeniden 3. Lig ekibimiz Kestelspor hakkında birkaç kelam edelim istiyorum.

Geçtiğimiz yıl profesyonel liglerde Alanya’yı temsil etme hakkı kazanan Kestelspor, sezona güzel bir başlangıç yapmış, ligin ilk 4 maçında yenilgi almamış ve ilk kez katıldığı Türkiye Kupası’nda 2 tur geçmişti. Levent Uğur’un başkanlığında güzel bir kadro kuran Kestelspor, ne yazık ki üst üste çok büyük şanssızlıklar yaşadı.

Özellikle Türkiye Kupası maçlarının dönüşlerinde ligde de kötü sonuçlar alan Kestelspor üst üste gelen sakatlık haberleri, çok fazla kırmızı kart görmesi sebebiyle bir türlü ideal kadrosuna ulaşamadı. Kupada oynanan Adana Demirspor maçından sonra da covid-19 vakaları hiç bitmedi. Her hafta 3-4 futbolcusu virüs nedeniyle forma giyemeyen Kestelspor, bu kadro zafiyeti yüzünden kötü sonuçlar almaya başladı. Özellikle deplasman maçlarında büyük sorunlar yaşayan Kestelspor bir anda düşme hattına doğru gerilemeye başladı.

Başkan Levent Uğur, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekten futboldan anlayan, bu işin ruhunu bilen bir isim. Bu zorlu süreçte her zaman takımının yanında oldu. Kimi zaman 11 kişiyi genç oyuncularla tamamlayan takım, kimi zaman da yedek oyuncusu olmadan mücadele etti. Kısa bir süreliğine de olsa teknik adam değişikliği oldu ve Kestelspor tarihinin en zorlayıcı süreçlerinden birisinden de geçmiş oldu.

Birçok il ve ilçe takımının olduğu bir ligde bir mahalle takımı olarak mücadele eden Kestelspor’un bütçesi de tabi ki o takımlara göre kısıtlı. Bu bütçe farkına rağmen sıkıntıları bir nebze olsun atlatan Kestelspor, yine ligin devre arasında yaptığı transferlerle toparlandı. Şimdi Kestelspor ligde 4 maçtır yenilmiyor. Teknik direktör Ahmet Duman ve öğrencileri başkanlarının ve bu şehrin yüzünü kara çıkarmayarak yeniden yükselişe geçtiler. Elbette lige yükseldiği ilk yıldan; bir üst lige daha çıkmak çok zor. Eminim herkes sezon başı bunun hayalini kurmuştur ama buralarda tecrübe de gerekiyor. Şimdi play off grubunun bir altındayız. Sezon sonuna kadar bu form grafiğimizi sürdürürsek, ben inanıyorum ki play off’lara da kalacağız. O noktadan sonra kazanmak ya da kazanmamaktan ziyade bir play off tecrübesi de yaşamış olacağız. Bu tecrübelerimizle gelecek yıl çok daha başarılı olacağımızı da tahmin etmek zor değil.

Kestelspor bizi başarıyla temsil etti. Eğer Alanya şehri bu takıma biraz daha sahip çıkarsa çok daha iyi şeyler olacaktır. Alanyaspor’un alt yapı ve genç oyuncularının oynayacağı bir takımın profesyonel liglerde olması büyük ayrıcalıktır. Örnek ise Buluthan Bulut. Genç oyuncu Alanyaspor’da çok zor forma şansı bulurdu ancak Kestelspor’da bu sezon iyi bir performans gösterdi ve U19 milli takımına seçildi. Buluthan gibi genç oyuncular burada kendini göstererek hem takıma faydalı olacak hem de Alanyaspor’un geleceğini garanti altına alacaktır.