DİRENİŞ

Trabzonspor mücadelesi, Antalyaspor için bir maçtan daha fazlası anlamı taşıyordu. Kırmızı-Beyazlıların, imza aşamasına geldikten sonra "Dalgalı deniz istiyorum" diyerek Trabzonspor'un yolunu tutan Abdullah Avcı'dan alınacak bir hesap ve Merkez Hakem Kurulu'nun maça saatler kala yaptığı hakem değişikliğine bir tepki vermesi bekleniyordu.

Maç istenen gibi başlamadı ama Ersun Yanal'ın planladığı gibi gitti. Gecenin Antalyaspor adına tek hayal kırıklığı olan Ersan Gülüm'ün 12. dakikada sebebiyet verdiği penaltı atışını kurtaran Boffin, Kırmızı-Beyazlılar adına direnişin ilk adımını attı. Amilton'un kaydettiği gol öyle bir anda geldi ki bir anda her şey güllük gülistanlık oldu. Her şey tam planlandığı gibi giderken penaltının kahramanı Ersan Gülüm'ün gördüğü kırmızı kartla birlikte karşılaşma tamamen Antalyaspor'un yarı alanında oynadı.

Antalyaspor savunma anlamında öylesine konsantre olmuştu ki Trabzonspor hücum elemanlarına nefes bile aldırmadı. Ta ki 90+6'ya kadar... Karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık'ın hangi hesapla karar verdiği bilinmeyen 7 dakikalık duraklamanın  son anlarında kalesinden topu çıkaran Antalyaspor, 1 puana razı oldu.

Maç boyunca oyunun kontrolünü rakibine veren Antalyaspor, hücum performansı anlamında beklentilerin çok uzağında kalsa da eksik oyuncularına rağmen ortaya koyduğu bu direniş, gelecek için büyük güven veriyor. Antalyaspor'un uzun yıllardır aradığı teknik adam profilindeki Ersun Yanal ile birlikte o yıllardır beklenen sürdürülebilir başarı, çok uzakta görünmüyor.