DİLEĞİM SENSİN

Bu yaşıma kadar sağı, solu belli olmayan insan olmadım. Sağım da, solum da hep net oldu. İnsanların memnuniyeti için kimsenin etrafında çarkıfelek gibi dönmedim. Bu hayatta öncelik her zaman kendi memnuniyetim, kendi isteklerim oldu.

***

Her insanın bir duruşu, bir omurgası olması lazım diye düşünüyorum. Rüzgarın yönüne göre duruşunuz eğilip bükülürse, en ufak bir zafiyette omurganız kırk parçaya kırılırsa eğer;  siz, siz olmaktan çıkar başkalarının istediği biri olursunuz. O zaman da siz, siz olmazsınız zaten.

***

Kişinin kimliği, şahsiyeti, onuru, yaşam değerleri, insan olabilme becerileri hayatı boyunca var olabilmeli. Tecrübe dediğiniz şey öyle kolay kazanılmıyor. Tecrübeyi kazanırken, kabul ediyorum birçok şeyden ödün vermiş oluyoruz. Herkesi kendin gibi bilmek diye bir tabir var, bilirsiniz...

***

Bu düşüncenin çok yanlış olduğunu anlamak zaman alsa da bu da hayatın en büyük kazanılmış tecrübelerinden oluyor. Kimse, sizin gibi değildir unutmayın. Çünkü bu dünya üzerinde yaşayan herkesin niyeti kendi vicdanıyla aynı sestedir. Ve o sesi sadece kişinin kendisi duyar. Duyduğunu yaşar ve yine duyduğu ses ne ise onu yaşatır.

***

Dört dörtlük biri değilim. Elbet benim de eksiklerim, hatalarım, es geçtiklerim illa ki olmuştur. Yalnız bu yaşıma kadar kimseye yanlışım olmamıştır. Benim annem de çok güzel bir kadındı. Gururluydu, ok gibiydi, netti, sevdiğini ölümüne sever, sevmediğini de asla sevmez ve seviyor/muş gibi yapmazdı.

***

Ben annemin kızıyım. 37 yaşındayım ve yaş aldıkça daha bir annem gibi oluyorum. Kilo aldığım dönemlerde onun gibi yürümeye başladım mesela... Bakışlarında ki her ifade aynı annemin ifadesi.

***

Yine anne konusuna geldim çattım. Yeni yıla son günler kaldığında 2013 yılına girerken yeni yıla girişimizi nasıl coşkuyla kutladığımı hatırladım yine... Nereden bilebilirdim ki güle oynaya kutladığım 2013 yılının annemin gidişi olacağını...

***

Bir gün ben de bu dünyadan göçüp gittiğimde, çocuklarıma benden geriye sana benzeyen fotoğraflarım kalacak anne; bir de dimdik duruşum, eğilip bükülmeyişim ve elbette senin sevgin kadar büyük bir sevgi kalacak annem!

SON SÖZ

Yeni yılın gelişini kutlamıyorum. Çünkü gelecek yılın benden kimi ya da neyi götüreceğini bilmiyorum. Herkesin yeni yıldan bir dileği var. Benim yeni yıldan dileğim sensin, sence bu mümkün mü?