DİKKAT DİKKAT !

Yaklaşık olarak bir buçuk yıldan bu yana mücadele ettiğimiz koronavirüs belasında artık yeni bir döneme başlıyoruz.

Bu yeni dönem Çin’in Wuhan kentinde başladığı günden bu yana hayatımızı her alanda ve her anlamda adeta alt üst eden bu bela ile yaşamaya alışacağımız bir dönem olacak.

Şimdi o yeni dönemle ilgili olarak tüm gözler 31 Mayıs Pazartesi günü toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya çevrildi.

Neredeyse bir yıla yakın zamandır kapalı olan işletmeler açılacak mı?

Açılacaksa şartları ne olacak?

Yasak olan sokağa çıkma günleri ve saatleri değişecek mi?

Ve daha buna benzer birçok sorunun cevabı işte o toplantının ardından netleşecek.

Aslında hayatımızdaki bundan sonra yaşayacağımız dönem o kararlardan sonra bir nevi bizim kaderimize bırakılacak.

Yani virüsle birlikte yasaklarla da yaşamaya alışacak mıyız yoksa yasaklar hayatımızdan tamamen çıkacak, sadece virüs ile yaşamaya mı alışacağız bunun kararı bizim davranışlarımızla belli olacak.

Birçok ülkede özellikle aşılamalar ciddi rakamlara ulaşırken bizdeki tedarik sorunundan dolayı bu rakamlar nüfusumuzun üçte biri oranına daha yeni yaklaşmak üzere.

Yazıyı hazırladığım saatlerde 28 milyon olan aşılama sayısının Haziran ayının sonu itibarı ile 50 milyonları bulacağını hesap edersek önümüzde kritik bir aylık süreç olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Günlük tabloları incelediğimizde test ve vaka sayısı arasındaki oran hala yüzde 3,5 civarında.

O rakamların yüzde birlere hatta birlerin de altına düşmesi gerekir ki tünelin ucundaki ışığı görmüş olalım.

Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yasakların kalktığını, hatta maskelerin bile atılacağını söylese bile bizim çok dikkatli olmamız, hala yüksek riskli bölgede yaşıyor gibi kendimizi ve sevdiklerimizi korumaya devam etmemiz gerekiyor.

Çünkü yasakların kalkması virüsün bittiği anlamına gelmiyor.

Sadece artık durma noktasına gelen hayatımızın bir nevi kısmen de olsa canlandırılması anlamını taşıyor.

Eğer dikkat etmez, saldım çayıra mevlam kayıra hesabına gidersek maalesef ki bu günleri de arayacağımızı hatırlatmayı bir görev addederim.

O yüzden diyorum ki bundan sonra artık bir daha yasakların hayatımıza girmemesi, hiç geri gelmemek üzere kalkmasını istiyorsak yapmamız gereken tek şey var ; Dikkat, Dikkat , Dikkat.