DİKKAT!

Antalyaspor, Kayserispor maçına Sivasspor karşılaşmasının kopyası gibi başladı. Sivasspor karşısında ilk dakika içinde geriye düşen Antalyaspor'un, aynı sahneyi yaşaması mucizelerle engellendi. Luckassen'in net pozisyonunda biraz da şansla Boffin üzerine gelen topun filelere gitmesine izin vermedi. İlk 15 dakika içerisinde Antalyaspor'un 3-0 geriye düşmemesi gerçekten mucizelerle anlatılabilir. Bir golün de VAR uyarısıyla iptal edildiğinin altını çizmek lazım.

Naldo'nun 45. dakikada attığı gole kadar tek pozisyonu olmayan Kırmızı-Beyazlılar, 1-0'dan sonra Antalayspor en iyi bildiği oyunu oynadı. Oyunu kendi yarı sahasında kabul edip, rakibi kilitledi ve sadece Amilton ile hücum planı yaparak maçı bitirdi.

İkinci devrede kendisine daha çok güvenli oynayan Antalyaspor için öne geçtiği karşılaşmayı kazanması çok güç olmadı, ancak öne geçene kadar konsantrasyon eksikliğinden kaynaklı olarak verilen pozisyonlar can yakabilirdi.

Camianın Türkiye Kupası'na ciddi anlamda odaklandığını söyleyebiliriz. Ancak bir an önce lig için de bir hedef ortaya koyulup ona göre hareket edilmelidir.

Sonuç itibariyle Süper Lig'de kalmak, Türkiye Kupası'nı kazanmaktan daha değerli. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, idari personel, taraftar ve camia içerisinde olan herkesin öncelikle bunun farkına varması lazım.

Bugün itibariyle düşme hattında yer alan Kayserispor ile aradaki puan farkı 9'a çıktı. Kümede kalma mücadelesi veren ve son mermilerini kullanan bir takıma karşı alınan galibiyet hem çok zor hem de çok daha değerlidir. Antalyaspor da bunu başararak büyük bir avantaj elde etti ama her karşılaşma bu kadar şanslı bir sonuç doğurmayabilir. Dikkat!