DEV YARIŞ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin 2.1 kategori yarışlarından biri olan Tour of Antalya'nın lansmanı muhteşem bir görsel şovla yapıldı. Dünyanın saygın bisiklet takımlarına dört gün boyunca ev sahipliği yapacak ve Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu dev organizasyonun lansmanına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, kamu kurumlarının ve sponsor markaların temsilcileri katıldı. 13 ülkeden 23 takımla birlikte 161 sporcunun ter dökeceği turnuvanın startı 10 Şubat Perşembe günü verilecek. 13 Şubat'ta sona erecek turnuva 4 etapta gerçekleştirilecek.

SADIK ÇETİN SADAK

“DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Türkiye adına Sakarya Büyükşehir Belediyespor Pro Team ve Spor Toto Cycling Team'in mücadele vereceği Tour of Antalya'nın şehre verdiği katkıdan bahseden Vali Ersin Yazıcı, turizmin 12 aya yayılması adına spor organizasyonlarının önemine dikkat çekti. Antalya'nın tüm dünyada söz sahibi olacağını göstereceklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Tour of Antalya'yı her yıl bir tık daha yukarı çıkarak dünya organizasyonu haline getirebilmek için çalışıyoruz. Geçen sene pandemiden dolayı yapamadık. Bu yıl heyecanlıyız. Önümüzdeki yılların heyecanını bu sene göstereceğimiz başarılar artıracak. Güzel bir organizasyon olacağının garantisini veriyorum" sözlerine yer verdi.

HEDEF OLİMPİYATLAR

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da hedeflerinin olimpiyat olduğunu ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndan sonra ilk defa canlı olarak yayınlanacak bir bisiklet organizasyonunu hataya geçireceğiz. Olimpiyatlara sporcu yetiştirip, madalya kazanmak için göreve geldik. Büyük bir hazırlığımız var. Bu ülkede cimnastikte, okçulukta madalya kazanılıyorsa bisiklette de aynı başarıyı elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.