DESTEK YOK AMA HEDEF ALTIN

Kampını Antalya'da sürdüren Türkiye Görme Engelli Atletizm Milli Takım'ın şampiyon sporcusu Oğuz Akbulut, hedeflerini Lider Gazete'ye anlattı

Kariyerinde pek çok başarıya imza atan 28 yaşındaki sporcu, ilkokulda başladığı spor sayesinde 10 yıldır Ay-Yıldızlı formayı gururla taşıdığını ifade etti. Beden eğitimi öğretmeni sayesinde sporla tanıştığını belirten Akbulut, "Spora; atletizm ve goalball branşına başladım. 2010 yılından sonra da düzenli bir şekilde atletizme yöneldim. Başladığım zaman amatör olarak çalışıyordum. 2010 yılında sürekli çalışmaya başladıktan sonra biraz zorlandım. Başarılı olabilmek için sürekli çalışmak gerekiyor. İlk başta bunları yapmak beni çok zorladı. 1-2 yıl sonra dereceler geliştikçe daha sıkı sarıldım" dedi.

EŞİ DE ATLET

Eşinin de atletizmle uğraştığını ve bu sayede bir birlerine büyük destek olduklarını ifade eden Akbulut, milli takımdan ilk davet geldiğinde yaşadığı heyecanı anlattı. milli takım kadroları açıklandığında 10-15 arkadaşıyla birlikte olduğunu belirten Akbulut, "O zamanlar Dünya Şampiyonası, Paralimpik Oyunları falan çok görememiştim ama milli sporcu olabilmek çok güzel bir duyguydu. Liste açıklandığında arkadaşlarımla birlikte çok sevinmiştik. Aynı heyecanla devam ediyorum" diye konuştu.

ÜLKEYE FAYDALI BİREY...

Ülkesine faydalı bir birey olmak istediğini söyleyen 28 yaşındaki atlet, "Onun mutluluğu bana motivasyon kaynağı oldu. Yeni başlayacak olanlara da bu heyecanı yaşamalarını tavsiye ediyorum. Başarıdan sonra bayrağı dalgalandırmak, İstiklal Marşı'nı söylemek çok güzel bir duydu" sözlerine yer verdi.

BÜYÜK BAŞARILAR

Kariyerinde elde ettiği başarılardan da bahseden deneyimli sporcu, "2017 yılında İngiltere'nin başkenti Londra'da Dünya üçüncüsü oldum. 2018'de Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 400 metrede rekor kırarak altın madalya kazandım. 2019 yılında Dubai'de 400 metre yarışlarında Dünya üçüncüsü oldum ve şimdi de Paralimpik Oyunları'na gitme hakkı elde ettim" diye belirtti.

"BİRİNCİ OLMAMAK İÇİN NEDEN YOK"

Kariyerinde ilk kez mücadelede edeceği Japonya'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları için oldukça heyecanlı olduğunu ifade eden Oğuz Akbulut, "Dünya Şampiyonası, Paralimpik Oyunları'nın provası gibidir. Ben Dünya üçüncüsü oldum. Rakiplerimi de 3-4 yıldır tanıyorum. Onlara baktığım zaman en kötü olasılıkla 3. olurum. Altın madalya için çok çalışmak lazım. 2021'de birinci olmamak için bir neden yok. Ancak dikkatli olmak lazım. Sakatlıklar olunca insanı geri atabiliyor. Birincilik de gelebilir. Ancak her şeyin yolunda gitmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SPONSORU YOK

Yaşadıkları büyük başarılara rağmen sponsor anlamında destek göremediğini belirten Akbulut, "Sponsorluk açısından bir desteğimiz yok. Kulübüm de yok. 3 yıldır ferdi olarak çalışıyorum. Sivas'ta kulübüm vardı, onlar da destek olmuyordu. Kendi tercihimle kulüpsüz olarak devam etme kararı aldım. Milli sporcu olduğum için tesis sorunu yaşamıyorum" dedi.

KORAY GEÇGEL