DESTEK VAR HİZMET YOK

AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, Büyükşehir meclisine getirilen borçlanmalara bugüne kadar destek verdiklerini ve bunun karşılığında ise yatırım göremediklerini belirterek, “Yatan bir Büyükşehir Belediyesi var. Vatandaşların bu şekilde mağdur edilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Röportaj: Ahmet ARĞILLI, Bayram OKUDAN

Büyükşehir Belediyesi meclisinde alınan tartışmalı kararlarla ilgili olarak AK Grup Sözcüsü Ali Çetin, Lider Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu.  Mecliste görüşülen ve karara bağlanan Konuksever AVM’nin açılması, Demircikara Mahallesi’ndeki sosyal donatı alanının özel sağlık tesisine dönüştürülmesi ve Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi’ndeki Zeytin Park A.Ş. bünyesindeki yeşil alanın kamuya açılması konuları hakkında konuşan AK Grup Sözcüsü Ali Çetin, alınan kararların detaylarını açıkladı. Öte yandan AK Parti Grubu olarak gelecek dönemlerdeki planlarından bahseden Çetin, icra makamında olmadıkları için icra makamında olan büyükşehir belediyelerinin çalışmalarını yakinen takip ettiklerini söyledi.

KÖRÜ KÖRÜNE MUHALEFET

Çetin, “Körü körüne muhalefet yapan bir anlayışta durmuyoruz mecliste. Meclise getirilen maddelerin çoğuna da mazeret üretmemeleri adına destek veriyoruz. Bu güne kadar getirmiş oldukları borçlanmaların çoğuna son getirilen hariç destek verdik. Bunun karşılığında yatırım göremedik. Geçtiğimiz ay faaliyet raporu onaylandı. Buna baktığımızda gerçekleşen bütçe oranı yüzde 56’da kaldı. Yapmak istediğimizin yüzde 56 kadarını yapmışız. Bunun da yarısının geçen dönemden gelen yatırımlara ayrıldığı görüyoruz. Yatan bir Büyükşehir Belediyesi var. Yatmamalarını kalkmalarını Antalya’ya hizmet etmelerini tavsiye ediyoruz.”

“MAHKEME KARARI UYGULANDI”

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki Konuksever Mahallesi’ne yapılacak AVM ile ilgili olan maddenin oy birliği ile geçtiğini hatırlatan Ali Çetin, geçen bu maddenin 2008 yılından beri firma ile belediye arasında mahkemelere kadar taşınan bir konu olduğunu belirtti. Mecliste alınan bu madde ile kararın mahkeme kararı doğrultusunda alındığını söyleyen Çetin, “Buradaki mevzu bahis olan konu mahkemenin vermiş olduğu karara istinaden Büyükşehir Belediyesinin bir karar alması gerekiyordu. Bu kararda da tabi ticarete dönüştürülmüş bir alan daha sonra arlarında yollar ve planlamada 5 bin metrekarenin üzerinde bir inşaat yapılmasına engel durumlar gibi ile ilgili hususlarda konduğu için mahkeme dedi ki ‘böyle bir şey yapamazsınız, plan bütünlüğüne aykırıdır, ticari sahayı bu şekilde planlayıp ufaltıp sahibine engel olamazsınız’ gibi özetle bir karar verdi. Bu doğrultuda da karar almamızı istedi. Mecliste 2008 ve 2013 yıllarında onaylanmış ve ticarete çevrilmiş bir karar var. Mustafa Akaydın ve Menderes Türel zamanında onaylandı bu plan. Bu planlara dönülmesiyle alakalı oy birliği ile mahkeme kararına istinaden meclisten karar geçmiş oldu. Mahkeme kararı uygulanmış oldu. Bundan sonrası Muratpaşa Belediyesi’nin işi. Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararı mı uygular yoksa yeni plan mı getirir önümüze ilerleyen dönemlerde görmüş olacağız” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞ İÇİN RET KULLANDIK”

Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Demircikara Mahallesi’ndeki sosyal donatı alanın özel sağlık tesisi alanına çevrilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki alınan kararı değerlendiren Ali Çetin, kamuya ait bir alanın satışının gerçekleştirildiği ve bu satış üzerinden birilerine bir imtiyazı hak tanındığı ile ilgili spekülasyonlar olduğunun altını çizdi. Bunun neticesinde ise sosyal donatı alanında ve planında değişiklik yapıldığını kaydeden Çetin, “Plan bütünlüğünü aykırı bulduğumuz için ve kamuoyunun da bu konudaki hassasiyetini gördüğümüz için oy birliği ile geçmesi gereken bir durum olması ve vatandaş tarafından da kabul görmesi lazım. Vatandaşla yapılan bu işlemin daha öncesinde de sonrasında da meclise geldiği safhada da vatandaşça kabul görmediğini gördüğümüz için vatandaşın yanında yer alarak planlamaya ret şeklinde oyumuzu kullandık” ifadelerini kullandı.

AHATLI’DAKİ ZEYTİNLİK ALAN HAKKINDA

Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi’ndeki vatandaşlar tarafından Ferrokrom olarak bilinen bölgedeki Zeytin Park A.Ş. bünyesinde olan narenciye ve zeytinlikten oluşan alanın kamuya açılması hususunda mecliste görüşülen ve karara bağlanan maddeyi değerlendiren Ali Çetin, buranın yaklaşın 3 bin metrekarelik bir vakıf alanı olduğunu vurguladı. Uzunca yıllar önce bu alanın Zeytin Park A.Ş.’ye kiralandığını hatırlatan Çetin, “Bu alan o günkü şartlarda plan ve projeler üzerinde Antalya kamuoyunda tartışmalar olmuştu. Bu yakında da takip edildiği için Antalya merkezinde hepimizi ilgilendiren bir alan burayla alakalı yanlış bir çalışma olmaması düşüncesiyle kamuoyunu kendi içinde bir ortak akıl meydana getirdi. Ve o ortak akıl Zeytin Park A.Ş.’yi kurdu. Antalya’nın yeri Antalya’da kalsın amacıyla yola çıkıldı. Tüm siyasi partilerde bu noktada destek verdi. Başını da Ticaret Odası Başkanı Ali Çandır çekti. O gün bugündür de onların himayesinde Zeytin Park A.Ş.’de duruyor” dedi.

“İKİ KİŞİNİN DUDAĞINDA OLMAMALI”

Zeytinlik alanın kamuya açılmas hakkında AK Parti Grubu olarak mecliste neden ret verdiklerini açıklayan Çetin, şöyle devam etti:

“Bu ortak akıl bir araya gelip bu şirketi kurduysa ve uzunca yıllardır da burayı kendi himayelerinde kontrollerinde işletiyorlarsa buraya çakılacak bir çivinin de yapılacak olan bir çalışmanın da doğru bile olsa oradaki paydaşlarla bir araya gelinmesi lazım. Sıradan bir anonim şirket değil orası. Ortaklara danışılmadan yönetim kurulu bir karar aldığı için ve ortaklarında tepkisini dinlediğimiz için böyle sadece yönetim kurulunun inisiyatifi ile kısır ve dar kapsamda bırakmayalım bunun hakkında daha geniş katılımlı şehrin dinamiklerinin katılımıyla bir çalışma yapılsın istedik. İki kişinin dudağında olmamalı. Geçmişte de iki kişinin dudağında yapılmadı bu işler. Tepkimiz tamamen bunaydı. Yapılan işlem belki hukuken doğrudur fakat usulen doğru değildir.”

“BAŞKAN BÖCEK’E VE ÜYELERE HİÇ YAKIŞMADI”

Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi’nde ASAT Genel Kurulu’nun yapılmaması ile ilgili yaşanan olayları değerlendiren ve Başkan Böcek ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü arasında yaşanan diyalog hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, meclisin devamında 10 dakika ara verilecek ASAT Genel Kurulu’na geçilecekken yaptıkları tüm uyarılara rağmen yarım saat geçtiğini ve geçen bu süre sonrasında ise AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin dışında kalan üyelerin yavaşça salonu terk ettiğini söyledi. AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Başkan Muhittin Böcek hakkında AK Parti döneminde yapılan projelere kendi adını verdiği ve yapılan hizmetlerin kendininmiş gibi gösterdiği konu alan iddialarına ilişkin konuşan Ali Çetin, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin göreve geldiğinden beri hiçbir şey yapmadığını öne sürerken elle tutulur bir proje göremediklerini de sözlerine ekledi.

“ELLE TUTULUR BİR PROJE GÖREMEDİK”

Çetin, ifadelerine şöyle devam etti:

“Antalyalı vatandaşlarımızın yakından gördüğü üçüncü etap raylı sistem projesi ve yapılan projeden daha çok reklama ağırlık verdikleri halk et projesi var. Başka da bir proje görünmüyor. 2 senedir hizmet kıtlığı yaşayan bir Antalya var. Hiçbir şey yapmadıkları gibi yapılan projeler sahiplenme, kendileri yapmış gibi anlatmaya çalışanda bir belediyecilik anlayışı var. ASMEK gibi kurslarımız vardır. ASMEK oldu ATASEM. Buna benzer isim değişiklikleri başladı. En son Demre’de bir proje vardı. Türkiye’de ilk defa gerçekleşen 2 yıl emek verilmiş 3 aktarmalı su taşıyan bir projeydi. Bu projeyi de gidip açılışını yapıp, kağıt üzerinde gerçekleşmiş gibi billboardlarda duyurdular. Böyle bir işgüzarlık yaptılar. Belediye başkanımızın da bundan bilgisi vardır yoktur o konuda bir şey demek istemiyorum ama sonuçta bunu takip edenler bilinçli yaptılar.”

“SİYASET UZUN SOLUKLU BİR İŞTİR”

Son günlerde Antalya gündemi meşgul eden bir diğer konu olan CHP üyesi bazı kişilerin AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialarına açıklık getiren Ali Çetin, resmi veya gayrı resmi bir görüşmenin olmadığını söyledi. AK Parti’ye uygun olduğunu düşünen ve kendi bulunduğu yerde rahatsız olan kişilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Çetin, ayrıca gelecek yerel seçimlerde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün büyükşehir belediye başkanlığına aday olur mu sorusuna da cevap verdi. Çetin, “Siyaset uzun soluklu bir iştir. Bu günden yarına kadar ne olur ne biter hiçbir şey belli olmaz. Zamanı geldiğinde biz kurullarımızla görüşürüz, teşkilatlarımız genel merkezimiz bir karar verir. Hangi arkadaşımızın yapması yönünde karar verirse de teşkilatımız tamamen arkasında durur. Çünkü Antalya artık AK Parti iktidarını müthiş bir şekilde bekliyor. Bunu görüyoruz. AK Parti hizmetini bekleyen bir Antalya var” diyerek sözlerine devam etti.