DERS ALMAYACAK MIYIZ?

Geçtiğimiz salı günü akşam saatlerinde, turizm cenneti Marmaris’ten gelen acı haberle bir kez daha ciğerlerimiz küle döndü. Binlerce dönüm oksijen depomuz cayır cayır yandı.

***

Yangınlar birkaç gün devam edince yine “Eyvah” dedik. Acaba geçtiğimiz yıl Manavgat’ta başlayan ve Gündoğmuş, Akseki, İbradı ve Alanya’nın bazı bölgelerine sıçrayan ve günlerce devam eden durumla mı karşı karşıya kalacağız diye açıkçası endişeli bir bekleyiş içerisine girdik.

***

Hamdolsun ki Manavgat’taki gibi kötü bir sonla karşılaşmadık. Devletimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın üstün gayretleri ile nihayet güzel haberleri aldık.

***

Elbette yanan her ağaç, her can bir gözyaşı sebebidir. Tabi ki üzüleceğiz… Ancak sadece üzülmekle kalmayıp aynı zamanda ders çıkaracağız. Sadece vatandaşlar olarak bizler değil takibi iktidar da muhalefette ders çıkaracak bu tür menfur hadiselerden.

***

Çünkü ders alamadığımız her olay daha da büyük olarak geri dönebilir maalesef. İktidar kanadı hem önlemleri hem de tedbirleri daha da arttıracak mesela. Uçaksa uçak, helikopterse helikopter, personel makine her neyse hepsini fazlasıyla hazırda tutacak, tutmalı…

***

Peki ya muhalefet?

Öncelikle Rabbim akıl, fikir versin diye dua edip duracağız. Sonrasında da duyarlı olmaya davet edeceğiz onları. Manavgat yangınlarında hala küller tepemizde uçuşurken helikopter yok, uçak yok algısı ile ortalığı velveleye verenler Marmaris’te de aynı senaryoyu ortaya koymaya çalıştılar.

***

Adam açıklama yapıyor uçak yok diye ama aynı anda üstünden kaç tane uçak, kaç tane helikopter geçiyor farkında değil. “Beyefendi üstünüzden uçanlar kuş sürüsü değil, uçak, helikopter. Bunlar havadan su sıkarak yangına müdahale ediyor ” ekstradan hatırlatmak lazım.

***

Hep söyleriz ya acının rengi, siyaseti olmaz diye. Ancak bizdekilerin acıdan siyaseti de var, beklentisi de. Zannedersiniz ki felaket ne kadar büyük olur ve ne kadar derin yaralar açarsa iktidar koltuğuna oturmak o kadar kolay olur.

***

Yazık, gerçekten çok yazık…

SON SÖZ

Yaşanan menfur hadiselerden ders çıkarmak yerine koltuğa oturmak adına pay çıkarmaya çalışmak nasıl bir anlayıştır acaba? Allah hiç kimseyi nokta kadar menfaat uğruna virgül kadar eğilenlerden yapmasın…