DERBİNİN KRALI ALANYASPOR

Sezonun ilk Antalya derbisinde gülen taraf Alanyaspor oldu. Antalyaspor'u 2-0 ile geçen Turuncu-Yeşilliler, tam 6 sene sonra rakibini deplasmanda devirmeyi başarırken, liderliği de Fenerbahçe'den geri aldı.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun ilk Antalya derbisinde kazanan Alanyaspor oldu. 10 kişi kalan Antalyaspor karşısında 3 puanı Salih Uçan ve Berkan Kutlu'nun kaydettiği gollerle alan Turuncu-Yeşilliler, 6 sene sonra rakibini deplasmanda devirmeyi başardı. Antalya'daki son galibiyetini 2014-2015 sezonunda TFF 1. Lig'de alan Alanyaspor, o tarihten bu yana Antalya'da kazanamıyordu. Şimşek, Antalyaspor'a karşı ligdeki son galibiyetini ise 18 Mayıs 2018 tarihinde evinde almıştı.

SERİ 6 MAÇA ÇIKTI

Alanyaspor karşısında istediği sonucu alamayan Antalyaspor'da kazanamama serisi de 6 maça çıktı. Son galibiyetini 3. haftada oynanan Denizlispor maçında alan Kırmızı-Beyazlılar, sırasıyla oynanan Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Alanyaspor maçlarında 3 puan göremedi.

KIRMIZI KABUS

Yeni Malatyaspor ile oynanan 4. hafta mücadelesinden bu yana takımdaki yerini alamayan Hakan Özmert, 4 hafta sonra formasına kavuşurken, 68. dakikada takımını 10 kişi bıraktı. Kırmızı-Beyazlılar, böylece son 5 maçında 5. kırmızı kartını gördü.

KORAY GEÇGEL