DERBİDE GÜLEN ALANYA OLDU

Yıllardır ilgiyle takip edilen Akdeniz Derbisinde ligde istediği gibi sonuçlar alamayan iki ekinimizden gülen taraf Alanyaspor oldu. Maç öncesi kadrolara bakınca Antalyaspor’un çok önemli 5 ismi sakatlık ve cezalar nedeniyle kadroda yok, Alanyaspor’da ise her zamanki kadrodan bir çok değişiklik vardı. Bu kadroları görünce sonucu daha merak edeceğim bir mücadele oldu.

Aslında maça iyi başlayan Antalyaspor’du. Yine çok pas yapan Alanya’ya karşı hızlı ataklarla tehlikeli olabilecek anlar yaşadı ama son işi bir türlü beceremediler. Ancak bu yıl Alanya’nın pek beceremediği ancak Antalya’nın zayıf karnı olan bir duran toptan suskun golcü Hasan topu ağlara gönderdi. Bu dakikadan sonra Alanyaspor maçın temposunu istediği gibi ayarlamaya başladı. Antalya rakip sahaya yerleşip ser hücumu yapmayı denesede çok başarılı olamadı. Bu set esnasında kapılan bir hızlı topta hızlı kanat değişimleri ile ikinci gol geldi. Açıkçası Antalya savunmasının sezon başından beri süren hız sorunu yine ortaya çıktı. Bu savunma işe daha çok maç kaybedebilir kırmızı beyazlı ekip.

Ardından Haji Wright’ın bireysel çabaları ile maça ortak olmaya çalışan Antalyaspor başaramadı ve kötü gidişi sürdürdü. Antalyaspor, Alanya’dan daha fazla şut çekse de gol beklentisi daha azdı. Bu da aslında etkisiz ataklar olduğu ve son pas ile son şutun becerilemediğini gösterdi.

Alanyaspor ise bu galibiyetten çokta memnun değildir. Çünkü öyle aman aman bir top oyalanmadı. Sadece altın değerinde güzel bir 3 puan aldı gelecek hala iki ekip adına da karanlık. Umarım birbirimizi değil ligdeki diğer takımları yeneriz. Bugün ki yazımda saha içinde kalmaya çalıştım. Saha dışı söylemek istediğim çok şey var ama bunları sonra anlatayım.