DERBİDE BU DEFA DOSTLUK KAZANSIN

Bu hafta sonu Antalya derbisinde Antalyaspor ile Alanyaspor karşı karşıya gelecek. Milli ara nedeniyle ara verdiğimiz lige güzel bir maçla dönüş yapacağız. Kısaca bir analiz yapalım.

Antalyaspor güzel başladığı sezona kötü devam etti. Son 5 maçında galibiyet alamayan kırmızı beyazlı ekip, sadece 2 puan toplayabildi. Bu dönemde Antalyaspor’un en önemli sıkıntısı kırmızı kartlar oldu sanırım. Son 4 maçında 4 kırmızı gören Antalyaspor bu maçlarda kalesinde 10 gol gördü. Antalyaspor’un içinde bulunduğu durum açıkçası camiaya yakışmıyor. Genç ve tecrübeli bir kadroyu harmanlayan Antalyaspor, umarım ki toparlanacaktır. Kadrosunda Boffin, Veysel, Kudryashov, Nuri Şahin, Fredy, Podolski, Orgill, Sam, Ersan ve Jahovic gibi tecrübeli isimler bulunan bir takım nasıl bu kadar kötü sonuçlar alır gerçekten şaşırıyor insan.

Alanyaspor ise ligde oynadığı 7 maçta mağlubiyet yüzü görmedi ancak son oynanan Trabzonspor maçında pekte iyi bir görüntü vermedi. Bu maçta iki takımda 3 puanı alarak rüzgarı arkasına almak ve ilk devreyi iyi bir yerde kapatmak isteyecektir. Maçın favorisi tabi ki Alanyaspor. Kadro olarak olmasa da oynanan oyun olarak Alanyaspor oldukça avantajlı başlayacak maça. Ayrıca Antalyaspor’da tam 7 eksik var. Jahovic, Serdar Gürler, Drole, Doğukan Sinik, Bahadır Öztürk, Ufuk Akyol ile Fredy bu maçta forma giyemeyecek. Bu isimlerin eksikliğini fazlasıyla yaşayacaklardır. Alanyaspor’da ise yine milli takımda Efecan’ın sakatlandığı haberi geldi. Babacar dönerse Alanyaspor bu noktada sıkıntı yaşayamayacaktır. Bu isimler dışında ise herhangi bir eksik bulunmuyor.

Ligin en çok gol atan, en az gol yiyen takımı olan Alanyaspor ile herhangi bir takımı istatistik olarak karşılaştırmaya zaten gerek yok. Nuri Şahin’in pas bağlantısı kurmasını engelleyebilirse, Podolski’ye de öldürücü şutlarından çekme şansı vermese Alanyaspor zaten maçı alır. Antalyaspor ise son maçta Trabzonspor’un oynadığı gibi oynarsa Alanyaspor’u zorlayacaktır.

Derbilerin en önemli noktalarından birisi de her zaman taraftar olmuştur. Tarih boyunca defalarca karşı karşıya gelen Antalyaspor’un ve Alanyaspor’un taraftarları da zaman zaman çok iyi anlaşırken, zaman zaman ise gerginlikler yaşıyorlar. Küçük yaşlardayken, Alanyaspor tribünlerinde Antalya’dan desteğe gelen taraftarları görürdüm. Maçlar hep birlikte izlenir, iki takımın atkıları muhakkak tribünde olurdu. Bir ara gerilen taraftarlar iki kulübün yöneticilerinin de çabaları ile tekrar eski haline dönmüştü ancak yine geçtiğimiz yıllarda Alanyaspor’a köy benzetmesi yapan bir kişi ve yaşanan istenmeyen olaylar nedeniyle taraftarlar arası yine gerildi. Burada 3 - 5 kişinin yaptığı işler yüzünden tüm taraftarları suçlamak yanlış diye defalarca da söyledik. Bu gergin süreçte maçın seyircisiz oynanması avantaj aslında. Taraftarlarda bu gerginlikleri biraz atarak, eski güzel günlerine pandemi sürecinde dönmeliler. İstanbul takımlarının kayırıldığı, paralı başkanları ve siyaset oyunları ile hak yiyen birçok takımın olduğu bu ligde; Alanya ve Antalya el ele vermelidir. İki takımda birbirine destek olmalıdır. Bu birliktelik sağlanırsa iki takımda güzel işler yapacaklardır. Aksi takdirde birbirimize girerek diğer takımların ekmeğine yağ sürüyoruz. Umarım dostluk içinde oynanan güzel bir maç izleriz.

Derbide bu defa dostluk kazansın. Hangi takım puan kaybederse kaybetsin üzülmesin. Ekmeğini kardeşiyle paylaşmış gibi düşünsün. Lig daha çok uzun; puanlar kazanılır, kaybedilir bir şekilde halledilir ancak dostluk kardeşlik, kolay kurulmuyor.