DERBİ ZAMANI

Önce Süper Lig'de sonra Türkiye Kupası'nda bir birine rakip olacak Alanyaspor ile Antalyaspor, ilk raunda bugün çıkacak. Her iki takımın da mutlak 3 puan hedeflediği maçın başlama saati 16.00 olacak.

 

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 5 gün içerisinde 2 kez karşı karşıya gelecek Alanyaspor ile Antalyaspor, ilk randevularına bugün çıkıyor. Süper Lig'de bir birlerine rakip olacak Antalya ekipleri, Bahçeşehir Okulları Stadyumu'nda 16.00'da başlayacak maçta kozlarını paylaşacak. Zorlu mücadelede düdük Sarper Barış Saka'da olacak.

AKREP KAYBETMEYİ UNUTTU

Antalya derbisi öncesi Antalyaspor deyim yerindeyse kaybetmeyi unuttu. Son yenilgisini 29 Aralık 2020 tarihinde oynanan Hatayspor maçında alan Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında oynadığı 13 Süper Lig, 2 de Türkiye Kupası maçlarında boyun eğmeyerek kulüp tarihinin rekorunu kırmayı başardı.

GERİ DÜŞMÜYOR

Toplam 15 maçtır yenilmeyen Akrep, oyun içerisinde de fazla geri düşmüyor. Antalyaspor, sahada kaldığı bin 350 dakikanın sadece 68 dakikasını yenik durumda oynadı. Kırmızı-Beyazlılar, son 557 dakikada ise rakiplerine karşı hiç geri düşmedi.

EVİNDE LİGİN EN İYİLERİNDEN

4 maçlık kazanamama serisini Trabzonspor karşısında bozan Alanyaspor, bu sezon iç sahada ortaya koyduğu başarılı grafikle dikkat çekiyor. Turuncu-Yeşilliler, evinde oynadığı son 2 maçı kazanamamasına rağmen Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından iç sahada en çok puan toplayan takım durumunda. Bu sezon evinde 14 maça çıkan Alanyaspor, 30 puanı hanesine yazdırdı.

ANTALYA DEPLASMANDA KÖTÜ

Antalya'nın Kırmızı-Beyazlı temsilcisi Antalyaspor ise bu sezon dış sahada istediği performansı sergileyemiyor. 14 maçta sadece 2 kez galibiyet sevinci yaşayan Akrep, 9 beraberlik ve 3 mağlubiyet görerek, 15 puan kazandı.

REKABETTE AKREP ÜSTÜN

Sezonun ilk yarısındaki mücadeleyi 2-0 kazanan Alanyaspor, genel rekabette ise Antalyaspor'un gerisinde bulunuyor. Bugüne kadar Süper Lig'de 9 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Antalyaspor 5'ini kazanırken, 3 maçta gülen taraf Alanyaspor oldu. 1 maçta ise takımlar birbirine üstünlük sağlayamadı. İki takım arasında oynanan son 4 Süper Lig maçında ise Alanyaspor sadece 1 kez kaybetti.

FREDY VE DOĞUKAN YOK

Derbi öncesi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan çıkan kararla birlikte Ruud Boffin'i oynatma fırsatı yakalayan Antalyaspor, Angolalı futbolcusu Fredy Ribeiro'yu ise kaybetti. Kasımpaşa maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen başarılı futbolcu, Kırmızı-Beyazlıların Süper Lig'de attığı son 8 gole 1 gol ve 3 asistle katkı koydu. Kırmızı-Beyazlılarda Doğukan Sinik'in de sakatlığı bulunurken, genç futbolcunun forma giyemeyeceği öğrenildi. Bünyamin Balcı'nın orta sahada, Omar Imeri'nin ise savunmanın sağında şans bulması  bekleniyor.

3 EKSİK 2 BELİRSİZ

Alanyaspor'da zorlu mücadele öncesi eksikler dikkat çekiyor. Turuncu-Yeşillilerde Berkan Kutlu cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Geçen hafta oynanan Trabzonspor maçında sakatlanan Damian Kadzior ve sakatlığı henüz geçmeyen Steven Caulker kadroda yer alamayacak. Takımın başarılı file bekçisi Jose Marafona ve çalışmalara başlayan Khouma Babacar'ın durumu maç saatinde netlik kazanacak. Genç oyuncu Ahmet Gülay'ın da hafif sakatlığı olduğu öğrenildi.

YANAL HİÇ KAZANAMADI

Antalyaspor'un deneyimli Teknik Direktörü Ersun Yanal için Alanyaspor karşılaşması ayrı bir önem taşıyor. Yanal, kariyeri boyunca Süper Lig'de karşılaşıp da mağlup edemediği iki takımdan birisinin Alanyaspor olması dikkat çekiyor. Bugüne kadar Yanal'ın çalıştırdığı ekipler, Turuncu-Yeşillilere 7 kez rakip olurken, başarılı teknik adam bu karşılaşmalarda 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik gördü. Yanal'ın mağlup edemediği diğer rakibi ise Hatayspor.

  

Hakem: Sarper Barış Saka

Alanyaspor

Teknik Sorumlu: Semih Tokatlı

Serkan Kırıntılı

Juanfran    

Fatih Aksoy

Tzavellas

Moubandje

Ceyhun Gülselam

Efecan Karaca

Salih Uçan

Berkan Kutlu

Davidson

Mustafa Pektemek

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin

Omar Imeri

Veysel Sarı

Naldo

Kudriashov

Nuri Şahin

Bünyamin Balcı

Hakan Özmert

Eren Albayrak

Gökdeniz Bayrakdar

Orgill

 

Saat: 16.00

Stadyum: Bahçeşehir Okulları

Yayıncı: Bein Sports

KORAY GEÇGEL