DERBİ KEYFİ

Bu hafta şehrimizin iki takımı Antalyaspor ile Alanyaspor karşı karşıya gelecek. Tarihsel arenada her kulvarda defalarca maç yapan iki takım bir kez daha kozlarını paylaşacak. Antalya ve Alanya'da derbiler kimi zaman ateşli olurken, kimi zaman ise sıradan bir maç gibi algılanıyor. Duruma göre bazen dostluk içinde maçlar ortaya çıkarken, bazen ise istemediğimiz olaylar yaşanıyor. Bu maç özelinde ise hem taraftar hem de kulüplerin sakin bir derbi geçireceğini tahmin ediyor ve umuyorum.

Antalyspor'un düşme hattı ile arasında 3 puan var ama ben sahadaki oyunlara bakınca Antalyaspor'un ligden düşme gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum. Yakalanacak bir galibiyet serisi o bölgeden hızla uzaklaşmayı sağlayacaktır. Alanyaspor ise zirveyi ve Avrupa kupalarını hedefliyor görünüyor. Ligde 2. 3. 4. sıradaki takımlar bu hafta 12. 13. ve 14. sıradaki takımlar ile karşılaşacaklar. Bu 6 takım için oldukça önemli birer kırılma maçı olabilir bu hafta.

İzmir ve İstanbul'la birlikte aynı şehirden birden fazla takımı Süper Lig'de olan 3 şehirden biriyiz. Futbolu seven herkes bunun çok zor ve değerli bir şey olduğunu bilir. Bunun önemini herkes kavramalı. Bakın son 6 yılda Süper Lig'de en fazla puan toplayan takımlar listesinde Antalya ve Alanya ilk yedidedir. Türkiye Kupası'nda iki takımımızın yaptıkları da ortada. Ne mutlu bize ki yıllar önce hayal edemeyeceğimiz bu günleri görüyor ve yaşıyoruz. Göztepe, Karşıyaka veya Adanademirspor ve Adana gibi birbirimizi geriye iteceğimize birbirimize destek olarak daha iyiye gitmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

Antalyaspor genç oyuncularını oynatmaya ve geleceğe yatırım yapmayı tercih eden bir kulüp, Alanyaspor'un ise yine iddialı bir takımı var. Kağıt üzerinde elbette Alanyaspor maçı kazanmaya daha yakın ama derbilerin sonucu önceden bilinemez. Bu anlamda maçla ilgili teknik, taktik analizleri şu anda yapmayacağım. Bu tür maçlarda duygular, ve bazı küçük anlar maçın kaderini bir anda değiştirebilir ve tüm analizler çöp olabilir. Yine de hafta içi bir takım analizlerimi paylaşacağım. Derbi heyecanı hafta boyunca Lider Gazetesi'nde olacak. O yüzden spor bölümünü bu hafta daha  dikkatli takip edelim. Futbola doyduğumuz keyifli bir hafta olsun. Bu şehri ve futbolu seven tüm takipçilerimize şimdiden iyi eğlenceler.