DERBİ GİBİ DERBİ

Antalyaspor ve Alanyaspor Akdeniz derbisinde karşı karşıya geldiler ve 3 puanı 3 golle Antalyaspor aldı. Açıkcası otoritelerin ve spor yorumcularının Alanyaspor'u favori görmesine rağmen hafta içi yazımda derbilerin favorisi olmaz demiştim. Biz bunları yıllarca yaşadık ve Antalya - Alanya derbilerinde hep farklı skorlar gördük. Dünde kötü gidiyor denilen Antalyaspor'un net bir galibiyetini izledik.

Maça iyi başlayanda iyi bitirende Antalyaspor'du. İlk yarı oyunu rakip sahaya yıkmayı başaran kırmızı beyazlı ekip, etkili pozisyonlar bulamasada Alanyaspor'un savunmasını zorladı. Hızlı hücumlarla gol arayan Alanyaspor'da zaman zaman gole yaklaşsada skoru bulan Antalya ekibi oldu ve soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Alanyaspor'u ilk yarıdaki etkisiz oyununun nedeni olarak son dakika nedeni anlaşılmayan bir değişiklik ve Bülent Korkmaz'ın tercihleri oldu. Kadrolar açıklandığında ilk 11'de olan Umut yerine Efkan sahaya çıktı. Sakatlığı iyileşen Borja yerine Tayfur ve hava toplarını çok iyi indiren Diedhou yerine Babacar sahadaydı. Bu değişiklikler Alanyaspor'a olumsuz yansıdı. Antalyaspor ise Hatay'a mağlup olmasına rağmen kadroyu bozmayarak oyuncularına gerekli güveni vermişti.

İkinci yarıya ise Alanyaspor tempo yaparak başladı. Antalya'yı ilk etapta kendi sahasına sürükleyemese de 10 dakika içinde bunu başardı ve rakip kaalede etkili olmaya başladı. Efecan ve Eduardo'nun da oyuna girmesi ile gol için yüklenen Alanyaspor hakemin değişik bir kararı ile 10 kişi kaldı. Sakinliği ile bilinen ve bugüne kadar böyle bir anını görmediğimiz Tayfur atılınca takım da dağıldı. İkinci yarıda bu dakikaya kadar iyi savunma yapan Antalyspor ise rakibi eksik kalınca anında golü buldu ve maçı da bitirdi. Antalyaspor'un gerçekten 3 puana ihtiyacı vardı ve güzel oyunla hak ederek puanları aldı. Hakem Tayfur'u atmasada bana göre maçı Antalyaspor kazanırdı. Alanya ise puan keybetti ama en azından Antalya'ya kaybetti ve puanlar yabancıya gitmemiş oldu. Güzel ve heyecanlı bir derbi izledik ve bunun için her iki camiayada teşekkür ederim.