DERBİ ATEŞİ

Antalyaspor ile Alanyaspor'un karşılaşmaları, hangi ligde ve hangi durumda olursa olsun ayrı bir heyecan taşır. 2021'in son derbisinde de taraflar yarın Antalyaspor'un ev sahipliğinde karşı karşıya gelecek.

Son haftalarda her iki takım tarafından da ortaya koyulan güzel futbol, maçın heyecanını bir kat daha artırıyor. Golü düşünen, kazanmak için sahaya çıkan iki takımın mücadelesini izleyeceğiz.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tribün limitinin kaldırıldığı ilk karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Antalyaspor ve taraftarı için maç saati gerçekten büyük hayal kırıklığı. Türkiye Kupası'nda oynanacak Amedspor maçı saat 21.00'de başlayacakken, 3 gün önce aynı stadyumda oynanacak derbinin saatinin 13.30 olmasını bir mantığa oturtamıyorum. Antalya'nın ılıman havası sebebiyle kupada günün son maçı olmasının karşısında ligde günün ilk mücadelesine çıkacak olması tam bir talihsizlik.

Her şeye rağmen çok güzel bir mücadele bizleri bekliyor. Bülent Korkmaz ve Nuri Şahin'in takımlarında yarattığı hava da karşılaşmanın heyecanını bir kat daha artırıyor.

Cumartesi günü güzel bir havada oynanması muhtemel maçın sonucunu kestirmek gerçekten zor. Antalyaspor'da Fredy, Boffin ve ileri uçta oynayacak oyuncunun belirleyici olacağı aşikar. Bu konuda Paul Mukairu'nun son iki haftada ortaya koyduğu performans iştah kabartıyor. Alanyaspor cephesinde ise Efecan Karaca, Emre Akbaba gibi kilit oyuncular, ilçe takımının kaderini belirleyebilecek tipte oyuncular.

Zorlu karşılaşma Bülent Korkmaz için de ayrı bir önem taşıyor. Teknik adamlık anlamında unutulduğu bir dönemde Antalyaspor'un verdiği fırsatı iyi değerlendiren ve yeniden Türk futbolu için sahneye çıkan Korkmaz, uzun zaman sonra Kırmızı-Beyazlıların rakibi olacak.

Tüm bu detayların ışığında fair-play ışında bir karşılaşmanın yaşanması en önemli temenni olacak...