DEPREME KARŞI ANTALYA BİLİNÇLİ

Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), deprem sigortalarının yaygınlaştırılması ve kentin Türkiye’de afet bilinci yüksek şehirler arasında ilk sıralarda yer alması için “2022 Şehirler Yarışıyor Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) düzenlediği “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışması için Türkiye genelinde AFAD il müdürlükleri okullarda, festivallerde, kamu kurumlarında ve çeşitli organizasyonlarda farkındalık faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’de deprem bilincini güçlendirmek ve zorunlu deprem sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, deprem sigortaları anlatılarak vatandaşların bilgilendirilmesi amaçlıyor.

BİLİNÇ HAYATİ ÖNEME SAHİP

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan, Antalya AFAD Jeoloji Mühendisi Suat Gedik, yarışma kapsamında temel farkındalık eğitimleri verdiklerini, vatandaşlarda depreme ve diğer afetlere karşı bilinç oluşturmayı hedeflediklerini anlattı. Gedik, deprem ve afet bölgesi Türkiye’de bu alandaki projelerin hayati öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, en önemli unsurun her yaş kesiminden vatandaşların bilinçli hale gelmesi olduğunu dile getirdi.

“TÜRKİYE ORTAMALASINA YAKINIZ”

Bu kapsamda depremden ve afetlerden korunmak kadar sigorta unsurunun da önem arz ettiğine değinen Gedik, Türkiye’de her geçen gün bu bilincin daha da arttığını aktardı. Türkiye’de konut sayısı ve deprem sigortası oranının yarı yarıya olduğunu vurgulayan Gedik, “Türkiye’de toplam 20 milyon 32 bin konut bulunurken bu konutların 10 milyon 591 bini zorunlu deprem sigortası yaptırmış. Bu da Türkiye ortalamasında yüzde 52.9’a denk geliyor. Antalya’da ise, 713 bin konut bulunurken, 368 bin 648 konut zorunlu deprem sigortası yaptırmış. Bu oranda yüzde 51.70’e denk geliyor.  Biz Antalya olarak zorunlu deprem sigortasında Türkiye ortalamasına yaklaşmış durumdayız. Amacımız tanıtım ve eğitim projeleri ile bu yüzdeleri daha üst seviyelere çekmektir. Toplumun her kesimine ulaşarak bilinçlenmeyi sağlamayı, bu rakamlarla Antalya’yı Türkiye çapında ilk sıralamalara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.