DEPLASMANDA ROTASYON MU?

Dün oynanan maçta Kayserispor ile 1-1 berabere kaldık. Teknik Direktör Çağdaş Atan’ın rotasyonlu bir kadro ile çıktığı maçın ilk yarısı gece ikinci yarısı gündüzdü. İlk yarıda neredeyse hiç zevk almadığımız bir futbol vardı sahada. Sadece Umut’un birkaç cılız şutu ve Malica’nın tek şutu ile devreyi kapattı. İlk devrede faul bile olmadı doğru düzgün. Bu kötü ilk yarının ardından artık Efecan, Salih, Davidson, Bareiro ve Juanfran’ın sahaya girmesini bekledik. Takımın en önemli oyuncular yedek kulübesindeyken zaten çokta bir şey beklememek lazım.

İkinci yarıda tek bir değişiklikle maça başladık. Yine ilk yarının benzeri bir maç izlerken, Siopis’in hatalı bir pasında kalemizde güzel bir gol gördük. Bugün Siopis hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda çok fazla pas hatası yaptı ve top kaptırdı. Bu anlardan birisinde de golü yedik. Orta sahada beraber oynadığı Berkan’ın iyice sola kanata gitmesi ve Umut’un forvete yakın oynaması nedeniyle Siopis orta alanda tek başına kaldı. Zaten top tekniği ve pas kalitesi çok iyi olmayan mücadeleci bir isim. Siopis’i orta alanda kocaman bir alanda tek başına bırakırsan bu hataları yapar. Neysek ki golü yedikten sonra Çağdaş Atan hemen beklediğimiz isimleri sahaya attı. Sahaya girer girmez hem sert oyunları hem de devamlı hücuma yönelik hamleleri ile Efecan, Salih ve Bareiro farklarını gösterdiler. İkinci yarının başında oyuna giren Davidson’da onlara eklenince istediğimiz baskıyı kurduk. Hızlı bir atağımızda da rakip 10 kişi kaldı. O dakikadan sonra klasik kendi evinde oynayan Alanyaspor’u izledik. Baskılı, bol paslı ancak gol bulamayan Alanyaspor geri döndü. Umut ve Tzavellas’ın şansında yardım ettiği bir golü ile beraberliği bulduk ve maç bitti.

Maçla ilgili en önemli eleştiri Çağdaş Hoca’ya gelmelidir. Neden iyi olduğumuz iç saha da değil de deplasmanda kadro rotasyonuna gidildi? Neden birkaç kişi sırayla dinlensin mantığı yerine 5 oyuncu aynı anda rotasyon yapıyorsun? En önemlisi de Mustafa Pektemek neden sahada?