DEPLASMAN OLMUYOR

Ligde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Alanyaspor Kasımpaşa deplasmanından da farklı bir skorla mağlup olarak ayrıldı. 

Geçen hafta Kayserispor’u rahat geçen temsilcimiz Kasımpaşa karşısına da kazanan kadroyu bozmadan çıktı. Üçlü savunma ve hücum gücü yüksek kanat beklerle oluşan sistem ne yazık ki geçen haftaki kadar etkili değildi. Bunda takımda oluşan deplasman fobisinin etkisi var diye düşünüyorum. Ligde şu ana kadar iç sahada oynadığımız 8 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik alırken sadece 1 kez kaybettik. İç sahada topladığımız 15 puan ile ligde dördüncü sırada yer alıyoruz. Deplasman ise tam tersi bir istatistik ile sadece 1 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 4 puanla lig sonuncusuyuz. Mesela yediğimiz 31 golün 22 tanesi deplasmanda yenmiş. İç sahada 8 maçta sadece 9 gol yemişiz. Bu noktada deplasman sorunu çözülmesi gereken bir sorun gibi duruyor.


Son dönemlerde futbolcuların çok yönlü olması, hem savunma hem de hücum anlamında etkili birer oyuncu olmaları nedeniyle iç sahada farklı, dış sahada farklı kadrolarla oynama işi demode oldu. Artık her futbolcu her koşulda oynayabiliyor ama bizim takım bunu başaramıyor. Evinde olan takım taraftarı olsun veya olmasın özgüvenle daha hücuma dönük bir anlayış sergiliyor. Biz de Kasımpaşa maçından önce Fenerbahçe, Başakşehir ve Ümraniye maçlarında gördüğümüz gibi hücuma yönelik oynayan yakınlardan çok rahat gol yiyoruz. Elbette geride pas yapma, topa sahip olma gibi oyun mantalitesi bize böyle bir sonuç veriyor. Farioli hocamız ligin başından beri bir çok sorunu çözdü ancak bu sorun şimdi iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Belki de bu sorunu çözmek için deplasmanlarda daha defansif bir kadro kurmalıyız. Üçlü savunma tamam ancak mesela kanat beklerimiz daha defansif oyunculardan kurulu olabilir. Tabi bu savunma yönü güçlü durum işe yarar mı bilemiyorum. Bunun analizini teknik kadro yapacaktır. Maçı tamamen deplasman - iç saha denkleminde değerlendirmiş gibi olduk ama başka ne söylenir ki… Hassan’ın son dakikada da olsa gol atması ve formunu sürdürmesi iyiydi başka da iyi bir şey yok.