DEPLASMAN + HAKEM = MAĞLUBİYET

Deplasmanda ligin en kötü takımı olan ve yalnızca bir galibiyeti bulunan Alanyaspor, 32 bin Beşiktaş taraftarı önünde hakemin rezalet yönetimi ve savunma hataları ile 3-0 yenildi.


Maçtan önce galibiyet beklemiyordum açıkçası, hatta açık olayım beraberlik bile beklemiyordum çünkü inanılmaz bir deplasman fobimiz var ve burası da ligin en zor deplasmanlarından birisi. Gerçekten mağlubiyet nedeninin tamamen bu fobiye bağlamak istemem her seferinde ama öyle. Ne oluyorsa oluyor resmen ayaklarımız birbirine dolanıyor; gol atamıyoruz ve saçma sapan hatalar yapıyoruz. Yine maçın başında en beklediğimiz Furkan’ın hatası sonucu oluşan penaltı ile yenik duruma düştük. Golden öncede yine hatalarımız nedeniyle iki önemli pozisyon görmüştük zaten kalemizde. Oysa bana göre Farioli gayet doğru bir kadro ve oyun ile maça başlamıştı. Stoperlerin arasına giren Leroy Fer hem Aboubakar’ı iyi kesti hem de havadan ve yerden muhteşem bir oyun sergiledi. Beşiktaş’ın da yalnızca bir gol bulması ile bir nebze olsun hareketlendik ve Efecan’ın hızı, Caveleiro’nun çalımladı ile iki net pozisyon bulduk ama Mert’i geçemedik. 


İkinci yarı aynı kadro ile çıkmamız maçın kopmasında etkenlerden birisiydi. Çünkü orta alanda inanılmaz zayıf kalmıştık ve bana göre Efkan acil girmeliydi ama Farioli biraz daha beklemeyi düşündü. Orta saha da Gedson aldığı topla rahatça döndü araya bıraktı ve Cenk maçı bitiren golü attı. 2’den sonra maçın dönmeyeceği kesindi ama maçta kalmak isteyen Farioli 3 değişiklik ile maça ortak oldu. Salih’in de sakatlanıp çıkması ile maç tamamen bizim kontrolümüze geçiyordu ki yine bir hata ve yine gol. Golden sonra Beşiktaş bir iki tane yesekte bişey olmaz mantığı ile rölantiye geçti ve antrenman maçı yapar gibi dinlene dinlene  oynadı. İyice düşen ritim maçı da zevksiz hale büründürdü. Ama Beşiktaş’ın bu ritim düşürdüğü anlarda bile bulduğumuz net fırsatları saçma sapan tercihler ve vuruşlarla harcamaya deplasmanda olduğumuzu belli etmeye devam ettik. 


Hakemle ilgili de söyleyeceklerim elbette var. Tamam kötüydük, bulduğumuz fırsatları gole çeviremedik ama bu kadar kötü bir hakemle mücadele etmek zorundamıyız. Ağzındaki düdük aşka düşmedi ve her pozisyonu faul verdi. Resmen maçın ritim kazanmaması için elinden geleni yaptı. İlk yarıda ve ikinci yarıda iki kez tehlikeli atağımızı faul diye kesti ve yüzü kızarmadı bile. Madem avantaja bırakıyorsun kesme gidelim, madem bırakmayacaksın çal o zaman düdüğü bu nasıl bir mantık anlamadım. Ayrıca iptal ettiği penaltı pozisyonunda VAR ile ne konuştular çok merak ettim. Bariz bir çekme varken neden penaltı iptal oldu anlayan bana bir anlatsın.