DEPLASMAN FOBİLİ LİDER

Çağdaş Atan iki haftadır iyi oynayan Tayfur ve Berkan'ı ilk 11'de tutarak maça başladı. Efecan'ın tam hazır olmadığını biliyorduk. Bu yüzden kupa maçında Salih'i kanatta deneyen Çağdaş Hoca bu durumdan memnun kalmış olacak ki, bu maça da o şekilde başladı. Forma adaleti açısından iyi oynayan futbolcuların kesilmemesi önemliydi. Tüm futbolcular Çağdaş Hoca'nın adaletini görmüş oldu ve iyi oynarsak formayı kaparız düşüncesine girmiştir. Bu açıdan maça doğru bir takımla çıkıldığını düşünüyorum.

İdeal diye tabir edilen ilk 11'den bu şekilde 2 değişiklikle maça çıkan turuncu yeşilliler, maça da oldukça iyi başladı. İlk 10 dakika tamamen bizim kontrolümüzde geçerken, özellikle kanat organizasyonları ile gole yaklaştığımız anlar oldu. Tam golü atacağız derken, Juanfran ve Marafona'nın anlaşmazlığı nedeniyle kalemizde golü gördük. Denizlispor'un gol ve bir de frikik dışında ilk yarı da yaptığı tek şey fauldü. Top yüzde 75 Alanyaspor kontrolündeyken, 11 oyuncu ile defans yapan Denizli ekibi, sert oyunu ile de pozisyon bulmamızı engelledi. Hakem her ikili mücadele de düdüğü ağzına götürerek hem iki takımı gerdi, hem de maçı sık sık keserek futbol kalitesini yerle bir etti. 31. dakika da Mesonovic'in Juanfran'a yaptığı direkt kırmızı kartlık hareketi de sarı kartla geçiştiren hakem Arslanboğa, ilk yarıda fazlasıyla sınıfta kaldı.

İkinci yarıya Denizlispor tamamen savunma yapmak için çıktı. 11 oyuncusuyla tamamen defansa gömülen Denizli ekibi alanları da iyi kapattı ve sert oyununu sürdürdü. Yüzde 80 topa sahip olma oranı yakalayarak belki uzun yıllardır görmediğimiz bir oyun hakimiyeti kuran Alanyaspor golü ise bulamadı. Gerçekten iyi pas yapan, kontra atak vermeyen, koşan ve mücadele eden bir Alanyaspor vardı ama asla golü bulacak o aksiyonu yapamadık. Özellikle Denizli 10 kişi kaldıktan sonra bir kaç şans yakalasakta Kaleci Cenk'in de iyi performansı ile gol çıkaramadık ve üst üste 3. deplasman maçımızı da kaybettik. Bu deplasman yenilgileri fobi olmadan buna bir çözüm bulmak gerekiyor. Enseyi çokta karartmamak lazım. Hala lideriz, hala 3 puan farkla öndeyiz. Lider yaralı ama kimse heveslenmesin daha düşmedik.