Denizli’de Cumhuriyetin 101. yılı coşkuyla kutlandı
Denizli’de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 101. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.

Denizli’de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 101. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar çerçevesinde Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, makamında kurum amirlerinin tebriklerini kabul etti. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı’nda devam eden programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.
Törenin sonrasında konuşmalarını yapmak üzere kürsüde
vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladığını belirten Denizli Valisi
Ömer Faruk Coşkun,“19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak
Milli Mücadeleye başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin karakterine ve
adetlerine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet,
Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır. Türk milletinin Cumhuriyeti
sonsuza kadar yaşatacağını azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda
bizlere rehber olacaktır. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin
ilelebet korumak ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele
etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. El ve
gönül birliği halinde çalışmak atalarımızın emaneti olan bu cennet vatanı
bizlere armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzdur. Bu duygu
ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve
silah arkadaşları olmak üzere vatanı, bayrağı ve istiklali uğruna canını ortaya
koyan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad
ediyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”
şeklinde konuştu.
Programında devamında yer alan Akköy Jandarma Asayiş Komando
Bölük Komutanlığının tüfekli hareketler ve halk oyunları gösterileri büyük
beğeni topladı. Resmi kutlama programının sonunda gerçekleştirilen resmi geçit
törenini ilgiyle takip eden kalabalık, ellerindeki Türk bayrakları ve
alkışlarla asker, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin oluşturduğu korteje
sevgi gösterilerinde bulundu.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Ulaştırma Albay Mehmet Cüneyt Balaban, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla meslek örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
İHA
Hayvanlarda iç ve dış parazitlerin yıl boyunca tehlike oluşturduğunu belirten Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, sıcak iklimde parazit riskinin arttığına dikkat çekti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve kar sularından beslenen Yeşil Göl'ün su seviyesinde kuraklık nedeniyle düşüş yaşandı.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "boykot" çağrılarına ilişkin, "Esnaf ekmeğinin derdinde, dükkanını açıp, eve ekmek götürmek istiyor. Boykot çağrıları sadece bir esnafa, bir işletmeye değil herkese zarar verir." dedi.
4 yıl hapis cezası ve 5 yıl siyaset yasağı alan Fransız Siyasetçi Marine Le Pen’in Antalya’ya yerleşeceği iddia edildi.
CHP'nin Kadın Kolları MYK eski üyesi olan Bahar Önal'ın, 6 Nisan Pazar günü yapılacağı açıklanan CHP Olağanüstü Kurultay kararının iptal edilmesi için dava açtığı ortaya çıktı. Önal’ın açtığı davanın reddedildiği belirlendi.
Antalya Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu, İsrail'den havalandıktan sonra Antalya Havalimanı'na acil iniş yapan Polonya'ya ait yolcu uçağındaki 180 kişinin, yardım için gönderilen üçüncü uçakla tahliye edildiğini söyledi.
Antalya'nın Serik ilçesi açıklarında nesli tükenmek üzere olan Caretta Carettalar balıkçıların deniz yolculuğuna eşlik etti. Yürekleri ısıtan o görüntüler cep telefonu ile kaydedildi.
AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törende partililer ve vatandaşlar bayramlaşırken çiçek takdiminde bulunuldu.
Alanya'da Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma töreni Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer'in ev sahipliğinde gerçekleşti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz