DENİZDE KURTARMA OPERASYONU
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde girdikleri denizde boğulmak üzere olan biri kadın 2 kişi, çevredekiler ve görevli cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. Kurtarılma anı cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde girdikleri denizde boğulmak üzere olan biri kadın 2 kişi, çevredekiler ve görevli cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. Kurtarılma anı cep telefonu kamerası ile görüntülendi.
Pazarcı Mahallesi'ndeki Selinus Plajı'nda sabah saatlerinde kimliği bilinmeyen bir erkek, dalgalı olmasına rağmen denize girdi. Bu sırada sahilde bulunan Gazipaşa Belediyesi Halk Büfe İşletme ve İştirakler Müdürü Kemal Tufan ile yine belediyeye bağlı olarak çalışan cankurtaran İbrahim Yüksel, kıyıya dönemeyen ve denizde çırpındığını fark ettikleri kişiyi kurtarmak için harekete geçti. Cankurtaran kıyıdan aldığı iple yüzerek, vatandaşın yanına giderken, aralarında Kemal Tufan’ın da olduğu kıyıdaki vatandaşlar hem cankurtaranı hem de boğulma tehlikesi geçiren vatandaşı iple çekerek, kıyıya çıkardı. Sağlık durumu iyi olan vatandaş daha sonra sahilden ayrıldı. Boğulma tehlikesi geçiren kişinin kurtarılma anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
BİLİNCİ KAPALI ÇIKARILDI
Aynı sahilde saat 13.00 sıralarında ise eşiyle plaja gelen Fatma Demirci boğulma tehlikesi atlattı. Bir süre güneşlendikten sonra hafif dalgalı denize giren Fatma Demirci, yaklaşık 2 metre boyundaki dalganın çarpmasıyla bir süre gözden kayboldu. Bu esnada suda çırpınan ve su yutan Demirci'yi gören bir otelin cankurtaranı Erol Erkul yüzerek, kadının yanına gitti. Cankurtaran, bilinci kapalı şekilde kıyıya çıkardığı kadına yaklaşık 15 dakika müdahalede bulunarak, yuttuğu suyu dışarı çıkarıp, nefes almasını sağladı. Cankurtaranın hayata döndürdüğü Fatma Demirci, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı.
SUDAN ÇIKARIP MÜDAHALE ETTİ
Fatma Demirci'yi kurtarıp, hayata döndüren cankurtaran Erol Erkul, "Burada elimizden geldiğince vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugün böyle bir durumla karşılaştık, bizler de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Dalga ağzından, vakayı bilinci kapalı olarak aldık. Su içerisinden çıkardıktan sonra gerekli müdahaleleri elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Bu arada 112'yi aradık. Sağlık ekipleri geldi ve hastaneye götürdü" dedi. Belediyeye bağlı cankurtaran İbrahim Yüksel de "Sabah denizin dalgalı olması nedeniyle denize girmek isteyenleri uyardık. Uyarılarımızı dinlemeyerek, denize giren biri, yoğun dalgalar nedeniyle kıyıya çıkamadı. Biz müdahale ettik ve vatandaşı ip yardımıyla sağ salim çıkarttık. Bugün ikinci vakayı burada yaşadık. Arkadaşlarımızla ona da müdahale ettik. Allah'a şükür onun da durumu iyi" diye konuştu.
DHA
AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya Havalimanı yeni terminal binalarının 12 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu.
Dış politikanın nabzının attığı Antalya Diplomasi Forumu (ADF2025), yarın başlarken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Antalya’da karşılandı.
Antalya'nın Serik ilçesinde evlendikten 45 yıl sonra eşine gelinlik giydirmenin mutluluğunu yaşayan damat, sevinç gözyaşları döktü.
Antalya Merakı grubunun düzenlediği özel bir etkinlik kapsamında, doğasever bir grup Akdeniz’in en uç noktalarından biri olan Gelidonya Feneri’ne gezi gerçekleştirdi. Rehberlik görevini ise bu fenerin tarihine adını yazdırmış olan son fenerci Mustafa Demir üstlendi.
Corendon Airlines, havacılık sektöründe dönüm noktası olan bir yeniliğe imza attı. Hollanda'da hizmet veren Corendon Dutch Airlines, dünyanın tamamen dövme tasarımla giydirilen ilk uçağını tanıttı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye arasında tarihi bir adım atıldı. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Alanya’dan Lefkoşa Ercan Havalimanı’na gerçekleştirilen ilk ticari helikopter uçuşuna katıldı.
Antalya'da dün sabaha karşı eşi ve çocuklarını uyandırmak istemeyip telefonla konuşmak için çıktığı balkondan düşerek hayatını kaybeden Uzm. Dr. Hamdi Oğrağ, görev yaptığı hastanede meslektaşlarının gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Kumluca'da 2022 Aralık ayında meydana gelen sel felaketinde yıkılan Demirciler Köprüsü, Devlet Su İşleri tarafından yeniden inşa edilerek törenle hizmete açıldı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı.
CHP Kemer İlçe Teşkilatı'nın imza kampanyasında masa örtüsü yerine Türk bayrağını kullanması, büyük tepki topladı. Birçok vatandaş, bu durumu “saygısızlık” olarak değerlendirerek, Türk bayrağının bir örtü gibi kullanılmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini vurguladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz