DENİZ ÜZERİNDE SANAT
Tasarımcı sanatçılar, deniz yüzeyinde yakılan ateşte şekillendirilmiş çamuru pişirdi, rengârenk objeler üretildi.
Tasarımcı sanatçılar, deniz yüzeyinde yakılan ateşte şekillendirilmiş çamuru pişirdi, rengârenk objeler üretildi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksek Okulu (MYO) Tasarım/İç Mekân Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar Aslan'ın önderliğinde Bedia Kale ile İpek Denizli'nin küratörlüğünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) '21. Tatlısu Belediyesi Akdeniz Ateşi Kâğıt Fırın (Paper Kiln Workshop &Exhibition) etkinliği gerçekleştirildi.
OBJELER DENİZDE PİŞTİ
KKTC Tatlısu Belediyesi ile bazı sanat atölyelerinin işbirliğindeki sanat etkinliğinde, deniz yüzeyinde balçık kıvamlı çamurla sıvalı kâğıt fırın oluşturuldu, yakılan ateşte şekillendirilmiş çamur objeler pişirildi. Sanatseverler, su yüzeyinde yanan ateşte sanat çalışmalarını heyecanla izledi.
FARKINDALIK YARATILDI
Neolitik dönem ve primitif seramik teknikleri-sanatı uzmanı olan seramik sanatçısı-tasarımcısı ve öğretim görevlisi Serdar Aslan, dünyada yaşanan iklim değişiklikleri ile kuraklık farkındalığının artırılması amacıyla 'Deniz Üzerinde Kâğıt Fırını Pişirimleri' etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirtti. Aslan, faklı denemeleri olan tekniğin dünyada ilk defa KKTC'de deniz yüzeyinde uygulandığını belirterek, 'kâğıt fırın' tekniğini şöyle özetledi;
"Kâğıt fırın, 1980'li yıllarda kısa süreli seramik workshoplarında katılımcıların çalışmalarının pişirilmesi için geliştirilmiş pratik bir seramik pişirim tekniğidir. Ahşap çıtalar çadır şeklinde çatılıyor, balçık kıvamdaki çamur sıvanıyor, üzerine de 20 kat kâğıt ilavesi yapılıyor. Fırın, çamur ve kâğıtla inşa ediliyor. Pişirim sırasında fırında yakılan ateşin sıcaklığı 900 santigrat dereceye kadar ulaşıyor. Fırın içerisindeki çamur objeler birkaç saat içerisinde pişerek sertleşiyor. Deniz üzerinde kâğıt fırın pişirimi dünyada ilk defa uygulandı."
DHA
Antalya Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışların olacağını bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 21 Kasım Perşembe günü Antalya ve ilçelerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın trafik sorunlarına çözüm getirecek önemli projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 20 Kasım Çarşamba günü Antalya ve ilçelerinde parçalı ve çok bulutlu olarak aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 19 Kasım Salı günü Antalya ve ilçelerinde parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğu sahil kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 18 Kasım Pazartesi günü Antalya ve ilçelerinde akşam saatlerine kadar mevzii aralıklı hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya'da birkaç saat arayla yaşanan hava değişimi vatandaşları ve yabancı turistleri hayrete düşürdü. Yüksek kesimlerde kar yağışı dikkat çekerken, şehir merkezinde ise güneşli hava yerini aniden bastıran sağanak yağışa bıraktı.
Konya’yı Antalya’ya bağlayan Seydişehir-Akseki karayolu 1825 metre rakımlı Alacabel mevkiine kar yağdı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
AFAD, saat 10:55’te Akdeniz’de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz