Deniz Karataş, Lider Haber TV’de konuştu

Antalya’nın kanayan yarası haline gelen Altıntaş Mahallesi’ndeki altyapı sorunlarına değinen İYİ Parti Aksu Belediye Başkanı Deniz Karataş, Altıntaş’a şu ana kadar hiçbir şey yapılmadığı belirterek, bütçenin CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde olmasından yakındı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne az bir zaman kala adaylar projelerini açıklamaya devam ediyor. Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Gün Başlıyor programına konuk olan İYİ Parti Aksu Belediye Başkanı Deniz Karataş, Aksu’ya dair yapacağı projeleri anlattı. Eğitime yönelik yapacağı projelerden bahseden Karataş, okullarda çok ciddi güvenlik sıkıntısı olduğunu kaydetti. Güvenliğin yetersiz kaldığı okullara belediye olarak güvenlik görevlisi vereceğini söyleyen Karataş, “Okulların kapısı ve içerisi değil aynı zamanda dışında da bazı tedbirler alacağız. Gayrimeşru hiçbir şey okullarımızın etrafında olmayacak. Bunu çok önemsiyoruz. Nitekim annelerle yaptığım konuşmalarda hep bu önümüze çıkıyor. ‘Çocuklarımızı evlatlarımızı kız çocukları başta olmak üzere okula gönderiyoruz. Ancak gözümüz arkada kalıyor. Okulda güvenlik yok. Giriş çıkışlarda sıkıntılar var. Bir denetim yok.’ Kantin ve beslenme desteği de verilecek durumu iyi olmayan ailelerimize ve öğrencilerimize. Bunu tamamladığımız zaman inşallah eğitim şart ve güvenlik şart olacak okullarımızda” dedi.

“EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Projelerin uygulamasında yapılması gerekeni anlatan Karataş, “Bu manada bildiğiniz için kendiniz konuyu kandırılmazsınız. Birilerine emanet edildiği zaman ne olacağını bilemiyoruz. Kime neyi emanet ediyoruz ama konuya vakıf olduğunuz zaman hem karşınıza çıkan Ankara’daki bazı fırsatları kaçırmamak adına, anında yetkin, etkin ve eğitimli olduğunuz konuda müdahil olursunuz. Hem de yaptığınız işlerde bilinçli hareket ederek işi ehlinin eliyle yani başkalarına emanet şekilde değil, tabi biz sizlerden emanet alıyoruz 1 Nisan itibariyle Allah’ın izni sizlerin desteğiyle, emanetinize sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.


“NEDEN VAR OLAN BİR BÜTÇEMİZ BÜYÜKŞEHİR’DE KALIYOR”

Altyapı sorunlarıyla Antalya’nın kanayan yarası haline gelen Aksu ilçesi Altıntaş Mahallesi hakkında konuşan Karataş, “Aksu’nun Mahallesi’dir Altıntaş… 35 mahallemizden birisidir. Aksu Altıntaş ile yeni bir Aksu oluyor. 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre altyapı hizmetlerinin bitmiş olması gerekir. Özellikle inşaat ruhsatının verilebilmesi için. Ancak ne hikmetse bu konunun üzerinde adayların içerisinde sadece ben duruyorum. Hem uzmanlık alanımıza girdiği için hem de CHP’li aday arkadaşlar zaten parayı almışlar, yani bu Altıntaş’ın bütçesinin tamamı CHP’de şu anda yani Büyükşehir Belediyesi’nde, orada olduğu için kimse buna bir şey diyemiyor. Aksu’daki 5 katrilyon paramız Büyükşehir Belediyesi’nde kaldı. Oysa o 5 katrilyon para sizlere hizmet olarak Aksu Belediyesi eliyle geri dönebilecek, size katkı koyabilecek bir bütçeydi.” ifadelerini kullandı.


“DAHA İYİ NE YAPABİLİRİZİN PEŞİNDEYİZ”

Şu anda Altıntaş’ta yapılan hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Deniz Karataş, “Hastane yapılacak Sağlık Bakanlığı tarafından. Aksu’ya daha yeni yeni bir kent meydanı yapılacak. O da TOKİ tarafından yapılıyor. Belediye bunun neresinde diye bakılması gerekecek. Elbette yapılanlara teşekkür ederiz ama biz daha iyi ne yapabilirizin peşindeyiz. Maalesef bugüne kadar az önce bahsettiğimiz Büyükşehir Belediyesi CHP’lidir. Atatürk büstü yok Atatürk. Aksu’da Atatürk büstü yok. Bizim Aksu’da milli bayramlarımızı kutlayabileceğimiz bir yer yok. Çelenk koyabileceğimiz bir yer yok. Yapsalarmış yetki ellerindeydi. Aksu Belediyesi yapmadıysa Büyükşehir Belediyesi yapsaymış. Hem CHP hem Büyükşehir hem AK Parti döneminde bunlar yapılabilirdi” şeklinde konuştu.