DENİZ BEBEK İÇİN PAMUK ELLER CEBE

Zeynep ve Oğuz Elmas çiftinin 30 ay önce kız çocukları dünyaya geldi. Ancak evlat sevinçleri kısa sürede yerini üzüntüye bıraktı. 2,5 yaşındaki minik Deniz’in hayata tutunabilmesi için eksik kalan 836 bin dolar gerekiyor. Anne Zeynep Elmas, “Tek istediğim evladımın yaşaması. Ben onun her gün gözlerimin önünde eriyip gitmesine dayanamıyorum” dedi

Antalya’da Zeynep ve Oğuz Elmas çiftinin 2,5 yaşındaki kızları Deniz Elmas, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastalığının pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. 14 aydır Valilik izinli yardım kampanyası düzenleyen aile bugüne kadar 1 milyon 364 bin dolar toplayabildi. 30 aylık Deniz bebeğin, Dubai’de ‘zolgensma’ gen tedavisi görebilmesi için 836 bin dolar daha toplanması gerekiyor. Sosyal medyada günün her saati canlı yayın yapan, kurumlara, iş insanlarına seslenen, kermesler düzenleyen ailenin artık dayanacak gücü kalmadı.

DENİZ’İN ZAMANI DARALIYOR

Valilik izinli ‘Damlaya Damlaya Deniz Ol’ kampanyasını sürdürdüklerini dile getiren acılı anne Zeynep Elmas, “Tek istediğim evladımın yaşaması. Ben onun her gün gözlerimin önünde eriyip gitmesine dayanamıyorum. Biz sürekli denizin boğazına hortum sokuyoruz. Aspiratör hortumlarıyla temizliyoruz. Boğazından artık kan geliyor. Ben artık bu işlemleri evladıma yapmak istemiyorum. Bu hastalığın bir tedavisi var. Bu tedaviye evladımı götürmek istiyorum. Lütfen yalvarıyorum bir anne olarak bize yardım edin” diye konuştu.

SON 2 KİLOSU KALDI!

Deniz’in 11,5 kiloya çıktığını, 13 kiloyu geçerse tedavi olamayacağını dile getiren acılı baba Oğuz Elmas, “ Maalesef yaş kriterini kaçırdık. Deniz’in 13,5 kiloyu geçmemesi gerekiyor. Son 2 kilosu kaldı. Eğer o 2 kiloyu da geçerse maalesef bu tedaviyi alamayacak. Biz herkesten destek bekliyoruz. Deniz’in yürümesini koşmasını ayağa kalkmasını istiyoruz. Yani 60 aile bitirdi bu kampanyaları, bizde bitirebiliriz istedikten sonra. Deniz’in kampanyası çok uzadı. Kızımızın biran önce tedavisine kavuşmasını istiyoruz” dedi.

100 TL HAYAT KURTARIR

Deniz Elmas’ın tedavisi için 15 bin 611 kişinin 100 TL destekte bulunmasının yeterli olacağını dile getiren Oğuz Elmas, “Valilik izinli kampanyamıza destek olmak için Vakıfbank’a TR23 0001 5001 5800 7313 1623 35 İBAN numarasına Deniz Elmas adına yardımda bulunabilirsiniz. Açıklamaya Deniz yazmanız yeterli olacaktır” açıklamasında bulundu.

AHMET BEBEK ALANYA’YA DÖNDÜ

Öte yandan Alanya’nın topyekun mücadelesi ile tedavisi için gerekli olan ilaca kavuşan SMA Tip 2 hastası Ahmet Çaltı’nın Amerika’daki tedavisi başarıyla sonuçlandı. Ahmet bebek ailesiyle birlikte evine sağlıklı bir şekilde geri döndü.