DENETİM ŞART!

Özellikle son dönemlerde kamuoyunu meşgul eden konuların başında, fahiş fiyat artışları geliyor. Otomotiv, inşaat, gıda başta olmak üzere tüm sektörlerde hep aynı sıkıntı yaşanıyor. Fahiş fiyat…

***

Haber bültenleri, dost sohbetleri ve dahi siyasi konuşmalarda hep bu konu gündemde... Pandemi başladı, fiyatlar arttı, dolar, euro yükseldi, fiyatlar arttı, savaş başladı fiyatlar arttı, Ramazan geldi fiyatlar arttı, şimdi de bayram geliyor, yeniden fiyatlar artacak.

***

Yarın bir gün de yaz sezonu geldi yine fiyatlar artacak. Yani bahane çok açıkçası. Kuş uçsa fiyat arttırılan bir ortamla karşı karşıyayız.

***

İnsanlığa ve İslamlığa sığmayacak bir anlayışla hareket eden bu vahşi kapitalizmin uşaklarına kim dur diyecek peki? Çünkü onlar hiçbir zaman kendiliğinden normale dönmezler.

***

Artan fahiş fiyatlardan dolayı inim inim inleyen garibanın halinden hiç mi hiç anlamazlar. Tok açın halinden anlamaz misali onlar sadece kendi kazanacakları parayı düşünür, cebini doldurma peşinde koşarlar.

***

İşte bu çarpık ve fahiş fiyat artışıyla milletin adeta kanını emen güruha okkalı bir devlet tokadı gelmeli ki herkese ibret olsun.

***

Evet girdi maliyetleri arttı ürünler buna mukabil olarak pahalanacak, belirli miktarda zam yapılacak eyvallah da, özellikle son dönemlerdeki abartıyı artık ekonomik bir operasyon olarak görmeyenlere de Allah akıl fikir versin demek lazım.

***

İşte o yüzden bu ekonomik darbenin önüne geçebilmek adına ilgili kurumlar ki başta Maliye ve Hazine Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ekipleri denetimleri sıklaştırmalı, gece gündüz demeden varlıklarını hissettirmeli ki herkes aklını başına alsın.

***

Sokağa hakim olan devlete hakim olur mantığından hareketle sokakları kendi kontrolünde tutma veya bu fahiş fiyat artışları ile vatandaşları sokağa çekme hevesinde olan çapsızlara öylesine sağlam cezalar verilmeli ki dünyanın kaç bucak olduğunu anlasınlar.

***

SON SÖZ

bu şekilde meydan okurcasına fiyat artışı yapanlara karşı her hangi bir işlem yapılmayıp görmezden gelme anlayışı devam ederse hep beraber çıkamayacağımız bir cenderenin içine gireriz ki Allah korusun kurtuluşumuz zor olur.