DENEME 1 2 3

Ligden düşmemesi kesinleşmiş olan Gaziantep FK ile çokta Avrupa hayali kurmayan temsilcimizin karşı karşıya geldiği mücadelede gülen taraf biz olduk. Karşımızda hiç bir amacı olmadığı için top oynamayı da pek istemeyen bir rakip vardı. Aynı sahada kupa maçında inanılmaz direnç gösteren güney doğu ekibi, bu kez pek havasında değildi. İlk yarı boyunca tamamen tek kale Alanyaspor'un oynadığı ama gol bulamadığı bir maç izledik. Hatta sezonun en sıkıcı ilk yarılarından birisiydi.

Devre arasında maçı kazanacağımızdan emindim ama sıkıcı bir oyun da bekliyordum. Alanyaspor belki ilk kez kalesinde bir pozisyon vermişken atağı kesen Borja saçma sapan bir kart görene kadar her şey sakindi. Kırmızı kartın VAR sayesinde iptal edilmesi ile tribün ve takım bir anda alevlendi ve hemen bir korner organizasyonunda gol geldi. Arka arkaya bunlar yaşanınca Gaziantep FK futbolcuları da top oynamaya ve maçı istemeye başladı. Alanyaspor yine önde basıyor, geride oyun kuruyor ama son şutu, son pası yapmıyordu. Gaziantep ise Farioli'nin denemeleri nedeniyle sürekli değişen savunmanın açıklarını iyi kullanarak bir çok pozisyona girmeye başladı ama Marafona'yı geçemedi. Sezon boyu taraftarın zaman zaman eleştirisini ala Marafona hem kale önünde hem de pas oyununda top class bir kalecilik örneği sergiledi. Son dakikalarda Gaziantep ekibi gol yesek ne olacak bari hücum edelim diye bir anda yüklenince Alanyaspor'un oyuna sonradan giren oyuncularının gazabına uğrayarak bir anda üçlük oldular. Avrupa şansımızı sürdürdüğümüz ve Farioli'nin gelecek yıl planları için güzel bir maç oldu diyebiliriz.

Ligde beşinci sırada olup ilk dördü zorladığımız, kupada yarı final oynadığımız çok iyi geçen sezonda, havanın mükemmel olduğu bir pazar akşamında tribünlerin beşte birini dolduran bir avuç taraftarımıza teşekkür ediyorum. Daha fazla bu konuda yazmayacağım. Anlayanlar anladı.