7’den 70’e herkes yüzme öğreniyor

Gençlik Spor Bakanlığının öncü projelerinden biri olan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi”ni anlatan Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Üç kenarı denizlerle çevrili bir deniz ülkesiyiz. Burada çocuklarımıza birinci öğreteceğimiz spor branşının yüzme olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Proje kapsamında çocukların sporla tanışmalarının yüzme ve cimnastikle başladığını vurgulayan Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, her çocuğun en az bir spor dalıyla ilgilenmesini ve lisanslı sporcu olmasını teşvik ettiklerini belirtti. Özellikle yaz tatillerinde çocukların evde kalmaları yerine spor tesislerinde ve gençlik merkezlerinde bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Gürhan, tam gün spor kursları ve atölye eğitimlerinin yanı sıra Alanya ve Antalya merkezindeki havuzlar ile portatif havuzlar aracılığıyla da yüzme eğitimi verdiklerini ifade etti.


HER BİREY YÜZME ÖĞRENSİN

Projeyi birkaç yıldır sürdürdüklerini ve Türkiye'nin denizlerle çevrili bir ülke olması sebebiyle özellikle yüzme eğitiminin önemine vurgu yapan Gürhan, “Üç kenarı denizlerle çevrili bir deniz ülkesiyiz. Burada çocuklarımıza birinci öğreteceğimiz spor branşının yüzme olduğunu düşünüyoruz ve biz tüm çocuklarımız yüzme öğrensin istiyoruz. Küçük yaş gruplarında Alanya ve Antalya merkezinde Gençlik Spor İl müdürlüğünün havuzlarında ve havuzu olmayan ilçelerde de oluşturulan portatif havuzlarda yüzme öğretiyoruz” dedi.


Ayrıca tesislere erişimi zor olan yerlerdeki çocukları tesislere taşıdıklarını ifade eden Gürhan, “Havuzu uygun olan sitelerde ve denizlerdeki korumalı alanlarda antrenörler eşliğinde tüm çocuklara yüzme eğitimleri veriyoruz. Antrenman saati dışında kalan zamanlarda yetişkinlere de yüzme eğitimleri veriyoruz. Her bireyimizin birinci, en önemli özellik olarak yüzme öğrenmesini istiyoruz” diye konuştu.


YÜZ BİNLERCE ÇOCUK YÜZME ÖĞRENİYOR

Projenin amacının çocukların motor becerilerini geliştirmek, sağlıklı büyümelerini desteklemek ve tatillerini daha verimli geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Gürhan, “1 yılda yüz binlerce çocuğa yılda yüzme öğretiyoruz. 81 ilimizde alanında uzman antrenörlerle bütün çocuklarımızı yüzme kurslarımıza davet ediyoruz. Bu yaz aylarını özellikle tatil dönemlerini eğitim öğretim bittiğinde çocuklarımızın gerek motor becerilerinin gelişimini gerekse bir spor branşıyla zaman geçirmelerini, daha hareketli sporun içinde kalmalarını, sağlıklı büyümelerini, tatili daha zevkli, verimli ve onların gelişimlerini destekleyecek şekilde planlamaya çalışıyoruz” dedi.


En küçük yaş grubunun 5 yaş grubundan başladığını ifade eden Gürhan, “Çocuklarımızın havuzlarda ilk spor branşıyla tanıştığı bir branşımız. Ama biz onu 5 yaş grubuyla başladığımız yüzme eğitimlerimizi velilerimize kadar yüzme bilmeyen ve öğrenmek isteyen herkese, yüzme eğitimi vermekle sürdürmeye gayret ediyoruz” diye sözlerinin sonlandırdı.