DEMRE MART AYI MECLİSİ YAPILDI

Demre Belediye Meclisi'nin mart ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Okan Kocakaya başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Demre Belediye Meclisi'nin 15 üyesinin tamamı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı, çağımızda insanlığın yüz karası. Çocuklar ölüyor, insanlar ölüyor. Kısacası insanlık ölüyor. Çocuklar masal dinlemek yerine, bomba sesi ile uyanıyor. Savaşın en çok etkilediği ülke Türkiye. Türkiye'de de Antalya. Demre savaşın başladığı günden bu yana savaşın etkilerini çok derin biçimde yaşamaya başladı. Çiftçimizin ürettiği sebze fiyatları yüzde 50 düştü. İlçemizden yapılan sebze ihracatı düştü. Birçok ihracatçımız mağdur oldu. Demre turizmi yüzde 90 Rusya, Ukrayna ve bölge ülkelerine bağımlı. Eğer savaş devam ederse Demre turizmi büyük yara alacak. Şu anda Demre'de savaş nedeniyle üretici, tüccar, ihracatçı ve turizmci mağdur durumda. Savaşın bir an önce sona ermesi, silahların susması,bir an önce barışın sağlanması en büyük dileğimiz" diye konuştu.

Grup sözcüleri de Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce sona ermesini istedi. Toplantıda Fen İşleri Müdürlüğü'ne 2, Sosyal Hizmetler Birimi'ne 1 araç alınması için 1,5 milyon lira, Atatürk ve Parkı ve Demre Sanayi Sitesi'nin tamamlanması için 3,5 milyon lira kredi kullanımı tartışmalara neden oldu. Başkan Okan Kocakaya, "Kiralık olarak 3 araç kullanıyorduk. Araç başına aylık 3 bin lira kira bedeli ödüyorduk. 9 bin liraya çıktı. Bu kirayı ödemek yerine kendimiz araç sahibi olmak istiyoruz. Atatürk Parkı'nı ve yeni Demre Sanayi Sitesi'ni tamamlamak zorundayız. Maalesef ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle maliyetler yüzde 100 ile yüzde 300 arasında arttı. Bu krediyi kullanmak zorundayız" dedi. İki madde de oy birliği ile kabul edilerek, başkana 5 milyon liralık kredi kullanma yetkisi kabul edildi.

DHA