DEMRE'DE EKMEK 2 LİRA OLDU

Antalya'nın Demre ilçesinde ekmek 2 lira oldu. Ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam vatandaşın tepkisine neden olurken, Demre Esnaf Odası Başkanı Mahmut Perçin, "Yapacağımız bir şey yok. Fırıncı esnafı batma noktasına geldi" dedi.

Demre'de 200 gram ekmek 1,5 liradan satılıyordu. Fırıncıların zam talebini görüşen Demre Esnaf Odası ekmeğin fiyatını 2 lira yaptı. Demre Belediyesi fırınında üretilen 200 gram ekmek ise 1,25 liradan satılmaya devam ediyor. Ancak bir hafta sonra Demre Belediyesi de 200 gram ekmeğin fiyatını 1,5 lira olacağını açıkladı.

Vatandaşlar zamma tepki gösterirken, Demre Esnaf Odası Başkanı Mahmut Perçin, "Demre'deki fırıncı esnafı batma noktasına geldi. Pandemi öncesi 110 liradan satılan bir çuval unun fiyatı şu anda 180 liraya çıktı. Diğer girdilerde yüzde yüze yakın artışlar oldu. Zorunlu bir zam oldu. Ancak zor durumdaki vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılamak için, Demre'deki tüm fırınlarda askıda ekmek uygulaması yapıyoruz" dedi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya da "Şu anda belediye olarak ürettiğimiz ekmeği 1,25 liradan satmaya devam ediyoruz. Ancak bir hafta sonra biz de 200 gram ekmeği 1,5 liradan satmaya başlayacağız. Yine de piyasaya göre ekmeği 50 kuruş ucuz satmaya devem edeceğiz" diye konuştu.

DHA