DEMRE'DE BÜYÜK YAPILANMA

Bölgesel Amatör Lig'de Antalya'yı temsil eden Demre Belediyespor, yepyeni bir oluşum içerisine girdi. Antalyaspor ile pilot takım görüşmelerine başlayan Batı Antalya ekibinde ilk hedef, Türk futboluna oyuncu yetiştirmek olacak

Bölgesel Amatör Lig'de mücadele verecek Demre Belediyespor, yepyeni bir oluşumla sahne almaya hazırlanıyor. Hakan Onkur'un tek listeyle girdiği seçimde başkanlık koltuğuna oturmasıyla birlikte futbolculuk kariyerinde Süper Lig'in önemli isimlerinden olan Selim Özer de teknik direktörlük görevine getirildi.

Antalyalı gençlerin Türk futboluna kazandırılmasını öncelikli hedef olarak gören ikili, Lider Gazete'ye projelerini anlattı.

ANTALYASPOR İLE PİLOT TAKIM GÖRÜŞMESİ

Bölgesel Amatör Lig'in başlaması için henüz tarih verilmediğini, ancak Antalyalı yetenekleri görebilmek için çalışmalara erken başladıklarını ifade eden Başkan Hakan Onkur, Antalyaspor ile pilot takım görüşmesi yaptıklarını söyledi. Kırmızı-Beyazlılardan ilk etapta Berke Camcı ve Emre Demir'i istediklerini ifade eden Onkur, "Antalyaspor onay verdi, oyuncular da istersen kendilerini bünyemize katacağız. Birinci önceliğimiz Antalya'dan çocuklarla kemik kadro oluşturmak. Yıllardır Antalya'da ciddi bir eksiklik var. Biz böyle bir oluşumu yürütebileceğimizi bildiğimiz için bu işe girdik. Gökhan Korkmaz, Halim Demirok, Devrim Aksungur, Gökay Yiğit gibi isimlerle görüşeceğiz. Alanyaspor'dan da 6 futbolcu gelecek. Bu oluşumu Demre halkını da arkamıza alarak yapmak istiyoruz" dedi.

"BATI ANTALYA'YI TEMSİL EDECEĞİZ"

Sportif anlamda ana hedeflerinin profesyonel liglerde kalıcı olmayı planladıklarını ifade eden Onkur, "Yıllardır Batı Akdeniz'de bir oluşum olmamış. Demre; Kaş'ı, Kumluca'yı, Finike'yi, Elmalı'yı, Korkuteli'ni temsil edecek. Demre'deki potansiyeli de biliyoruz, alt yapımız güçlü. Profesyonel liglerde kalıcı olmak istiyoruz ama yetiştirdiğimiz oyuncunun üst liglerde Avrupa'da oynaması benim için daha büyük haz" diye belirtti.

TÜRKİYE'DE ÖRNEK OLMAK İSTİYORLAR

Kariyerinde Trabzonspor, Bursaspor, Malatyaspor ve Kocaelispor gibi takımların formalarını Süper Lig'de terleten Selim Özer de ortaya koyulan projeden heyecan duyduğu için gelen teklifi kabul ettiğini söyledi. Antalya'da bir nevi seçme yapacalarını ifade eden 51 yaşındaki teknik adam, "Daha önce amatör takımlarda çalışmadım, ancak bu projeye inandığım için geldim. Bu işte nasıl ses getirebiliriz tek derdimiz bu. Biz Türkiye'de örnek olmak istiyoruz. Türkiye'de bir futbol takımı, alt yapıdan başlayıp yukarı nasıl taşınır bunu göstermek istiyoruz. Çok büyük bütçemiz yok ama şampiyon olmak için buna da gerek yok. Önemli olan doğru futbolcuları yakalamak olacak. Biz çok fazla acele etmek istemiyoruz. Önce Antalya'yı taramak istiyoruz. Demre Belediyespor, bir proje takımıdır. Biz de uzun süre burada olmak istiyoruz. Önümüde Altınordu örneği var, onlar kadar olmasa da istiyoruz ki kendi oyuncularımızı yetiştirip onlarla oynayalım" diye belirtti.

"PROJESİ OLMAYAN KULÜPLERİ KABUL ETMEM"

Türkiye'de teknik adamların belli noktalara gelmesi için farklı durumların oluşması gerektiğini ifade eden deneyimli teknik adam, "Türkiye'de arkanızda bir güç olması lazım, başarı sizi bir noktaya getirmiyor. Türkiye'de başkanların egoları, sizin antrenörlüğünüzün önüne geçiyor. Ben bunun sıkıntısını yaşadım. Biraz uzak durmak istedim, proje olmayan hiçbir takıma gitmemeye karar verdim. Demrespor için elimizden geleni yapıp uzun süre burada kalmak istiyoruz. 5-10 sene kalabilirim. Biz buraya emek vermeye geldik. Asıl hedefimiz oyuncu yetiştirmek" sözlerine yer verdi.

"BÖLGENİN HAKİMİ"

Antalyaspor ile birlikte hareket etmenin kendilerine yarar sağlayıp sağlamayacağı yönündeki soruya yanıt veren Selim Özer, "Antalyaspor'da Sedat Karabük var, benim Yozgat'ta hocalığımı yaptı. Eğer Sedat Karabük'ü getirdiyseniz, başarı gelecektir. Bize de katkı sğalayıp sağlamayacağını zamanla göreceğiz. Şimdiki oyuncular çok şey bekliyor. Antrenmanda A takım formasını giyen futbolcu, kendisini Messi sanıyor. Bizim dönemimizdeki gibi değil. Kim ne derse desin; Antalyaspor, bölgenin hakimidir. 3. lige de düşse böyledir. Kim gelirse gelsin fark etmez, Antalyaspor 1 numaradır" ifadelerini kullandı.

KORAY GEÇGEL