DEMRE ÇAYI'NIN SU SEVİYESİ YÜKSELDİ

Batı Toroslar'dan doğan derelerin birleşmesiyle oluşan Demre Çayı'nın debisi, yağışlarla yükseldi. Çaydan akan su denizin rengini kahverengi yaptı.

Son yıllarda kış aylarında da kuruma görülen Demre Çayı'nde su seviyesi 2 gündür yağışlarla arttı. Toroslar'dan doğan Kıbrıs Deresi, Kaş'tan doğan Hacıoğlan, Karadağ dereleri ve bölgedeki çok sayıda derenin Kaş'a bağlı Dirgenler mahallesindeki 2 noktada birleşmesiyle oluşan Demre Çayı'nın debisi yükseldi. Çay kenarındaki koruma setine yaklaşan suya karşı Demre Belediyesi ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluğu önlem amacıyla nöbet tuttu. Çayın denize aktığı bölgede, deniz kahverengine dönüştü. Çay kenarındak bazı bölgelerde küçük taşkınlar yaşandı.

“İLK KEZ ÇOK YÜKSELDİ”

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre Çayı'nın bu yıl ilk kez debisi bu kadar çok yükseldi. Geçtiğimiz günlerde de kısa süreli bir yükselme olmuş ve Demre Toptancı Hali'nin istinat duvarının 20 metrelik bölümü yıkılmıştı. Anında gerekeni yapmıştık. Bu kez korkulan olmadı. Geçen yıllarda Demre Çayı kurumuştu. Bu yıl Demre Çayı'nı oluşturan derelerin çıktığı noktalarda, kar kalınlığı çok güzel. Çay bu yıl  eskisi gibi mayıs sonuna kadar akacak. Demre'nin taban suyu yükselecek. Çünkü Demre Ovası, çayın yatağındaki kuyulardan sulanıyor" diye konuştu.

DHA