DEMİRKAPI’DA IŞIK GÖRÜNDÜ

Bir dizi programa katılmak için Antalya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplanın ardından Demirkapı Tüneli Işık Görme Töreni’ne de katıldı. Bakan Karaismailoğlu, “Yol ve tünelimiz bölgeye canlılık katacak, bolluk ve bereket getirecektir” dedi.

Fatma ARSLAN, İrem GÜNEYBAZ

Antalya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve partililer tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu, daha sonra düzenlenen toplantıda partililere hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu. Ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Antalya-Konya arasında en kısa seyahat imkanı tesis edilen, Antalya’nın iç kesimlerle ulaşımını rahatlatacak 5 kilometre uzunluğa sahip Demirkapı Tüneli için, ‘Demirkapı Tüneli Işık Görme Töreni’ gerçekleştirildi.

“YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Bakan Karaismailoğlu, “Çalışmalarımızın nihai amacı üstün bir hizmet anlayışıyla ticaretimizi, turizmimizi daha da güçlendirmek. Bu güç halkımızın ve ülkemizin ekonomisine katma değer olarak dönüyor, milletimizin refah seviyesini yükseltiyor. Bugüne kadar Antalya’nın ulaşımı ve iletişimi için yap, işlet, devret projeleri de dahil olmak üzere toplamda 23 milyar liraya yakın yatırım yaptık. 2003’te sadece 197 kilometre bölünmüş yolu olan Antalya’nın, bölünmüş yol uzunluğunu 676 kilometreye çıkardık. Turizm cenneti Antalya’mızın bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu da 6.5 kat arttırarak 922 kilometreye çıkardık. 2003-2021 döneminde ülkemizdeki ulaşım ve iletişim yatırımları için yaklaşık 1 trilyon 145 milyar lira harcama gerçekleştirdik. Ulaşım ve Lojistik Master Planı’mız doğrultusunda planlı yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerine yerdi.

“MUAZZAM GELİŞMELER”

AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda konuşan Bakan Karaismailoğlu, 2002 yılında iktidara geldiklerinde Türkiye’de çok yetersiz ulaştırma alt yapısı olduğuna değinerek, “6 bin kilometrelik bölünmüş kalitesiz güvensiz bir yol ağını turizm, ticaret, ihracatın gelişmesi için önemli yatırımlar yaptık. 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol ağını, kısa sürede 28 bin 400 kilometreye çıkartmak her yiğidin harcı değildir. Bu büyük bir başarıdır. Bu büyük alt yapı sayesinde Türkiye, bugün dünyadaki en büyük gelişme, büyüme gösteren ihracat rekorları kıran bir ülke oldu. Havayolu 26 olan hava limanını sayısını 56’ya çıkardık. Yıllık havalimanını kullanana yolcu sayısını 210 milyonların üzerine çıkardık. Demir yollarında 12 bin 800 kilometrelik ağı işletiyoruz şu anda. 5 bin kilometrelik ağında da çalışmalarımız devam ediyor. Liman ve yat limanlarımızda muazzam gelişmeler yaptık” diye konuştu.

“İŞ YOK, LAF ÇOK”

Muhalefetin milletin aklını karıştırdığını söyleyerek eleştiren Bakan Karaismailoğlu, “Biz bu kadar işlerle uğraşırken muhalefette görevini yapıyor. Akla hayale gelmeyecek yalan rakamlarla milletin aklını karıştırmaya çalışıyor. Biz onların hiçbirine aldırmıyoruz çünkü onlarda iş yok, laf çok. Biz işimize bakıyoruz, bizim işimiz halka hizmet. Yaptığımız projelerin karşılığını da kısa sürede alıyoruz. Dünyanın en büyük büyüme rakamlarını yakalayan Türkiye’nin, ne kadar doğru yolda ilerlediğini, bu ihracat rekorları kırmamamızı, bu yıl 220 milyar dolar, seneye 250 milyar dolar olarak devam edecek” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ HİSSETTİRDİK”

Türkiye’nin gücünü hem dünya da hem uzayda hissettirdiğine vurgu yapan Bakan Adil Karaismailoğlu, “Türkiye, uzayda da gücünü bütün dünyaya hissettirmiş vaziyette. 20 yılda Türkiye bir yılda 2 tane uydu gönderecek deseler gülerlerdi. 2021 yılında pandemi koşullarına rağmen Türkiye, yatırımlar yaparken, uzaya da 2 uydu gönderdi. Bunlar da yeni nesil uydular, 35 yıllık ömrü olan dünyanın 3’te 1’inden fazlasını kapsama alanına alan çok kıymetli uydular. TURKSAT 6A’yı fırlattığımızda, inşallah 2023’de kendi uydusu ile uzayda kendisini temsil eden 10 ülkeden birisi olacağız. Uzayda izi olmayanın dünyada gücü olmaz. Aynı şekilde de gücümüzü uzayda da dünyaya hissettirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

ANTALYA HAVALİMANI

Turizmin ve tarımın başkenti Antalya’nın havalimanının da büyümesi gerektiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Antalya’ya ne yapsak azdır. Antalya’ya geçtiğimiz günlerde havalimanı ile ilgili bir ihale yaptık. Bütün dünyanın takip ettiği bir ihaleydi. Muhalefete ders gibi bir ihale yaptık. Antalya Havalimanı’nın gelişen büyüyen kentin havalimanın da büyümesi gerekiyordu.765 milyon Euroluk iç hatlar dış hatlar terminal ve ilave apron alanları yapmamız gerekiyordu. Devletin kasasından yine bir kuruş çıkmadan 765 milyon Euro yatırımı, yatırımcıya yaptırıyoruz. Üstüne de 25 yıllık işletmesi sırasında ondan 8.5 milyar Euro devlete kira geliri alacağız. Bu kira gelirinin de yüzde 25’ini yani 2.138 milyar Euro’yu 90 gün içinde peşin olarak devletimizin kasasına gireceğiz” diye ifade etti.