Demir çitlerle kapatılan plajda ölümüne keyif

Muratpaşa’da dünyaca ünlü falezlerdeki Erenkuş Plajı’nın bitişiğinde bulunan ve kaya parçalarının düştüğü plaj, Lider Gazete’nin defalarca gündeme getirmesiyle geçtiğimiz aylarda demir çitlerle kapatılarak kapısına kilit vurulmuştu. Ölüm tehlikesi olmasına rağmen kilitli kapıların açıldığı tespit edilirken, vatandaşların güneşlenerek denize girdiği görüldü.

Muratpaşa ilçesine bağlı Erenkuş mevkiindeki falezlerden düşen kayaların tehlike saçtığını “Geliyorum Diyen Facia” başlığı ile 26 Nisan 2024 tarihli Lider Gazete Antalya olarak gündeme getirmiştik. Gündeme damga vuran haberin ardından bir süre sonra yetkililer demir tel örgüler çekerek alanın kapısına kilit vurmuştu. Ayrıca tel örgülere Muratpaşa Belediyesi yetkilileri tarafından “Bu alan geçmek tehlikeli ve yasaktır” uyarıları asılarak plajın yanındaki ağaçların ve kayaların düşme tehlikesi olan alanın kapısına kilit vurulmuştu.


TEHLİKEYE RAĞMEN GÜNEŞLENİYORLAR

Tehlikeli alanın açılmasına tepki gösteren vatandaşlardan gelen görüntülerde alanın kapısının açıldığı ve “Bu bölgede kaya düşme tehlikesi vardır” yazılı uyarılara rağmen vatandaşların güneşlenmek için tercih ettiği görüldü. Erenkuş mevkiinin hemen alt tarafındaki plaj alanı ve falezler alanı kentin merkezinde yer alıp aynı zamanda 'Nitelikli Doğal Koruma Alanı' statüsünde bulunuyor. Ancak, bu değerli doğal alanın korunması konusundaki çabalara rağmen, kaçak yapılar ve ruhsatsız inşaatlar sık sık gündeme geliyordu. Çevreciler ve vatandaşlar toprak kayması ve kaya parçalarının kaymasının yaşanan buranın tehlike arz ettiğini bu nedenle yetkilileri uyarıda bulunmuştu.


ÖNCE KAPATILDI SONRA AÇILDI

Alanı tamamen kapatmadan hemen önce Muratpaşa Belediyesi tarafından alanın tehlikeli olduğuna dair uyarılar asılmasına rağmen bazı vatandaşlar, kayaların düştüğü alana geçip güneşlenmeye ve denize girmeye devam ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında aynı alanda falezlerden düşen kaya parçalarının tespiti üzerine Lider Gazete’nin yaptığı haberin ardından kısa bir süre sonra Muratpaşa Belediyesi yetkilileri alanı tel örgülerde çevirdiği ve alana geçilen yerin kapısına kilitlediği görülmüştü. Ancak son görüntülere göre kapının yeniden açıldığı ve vatandaşların güneşlenmeye devam ettiği görüldü.