‘DEMİR ADAM’DAN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 30. Alanya Triatlon Yarışları'na katılan 72 yaşındaki iş insanı Ali Bıdı, 70-74 kategorisinde birinci oldu. Bıdı, ayrıca bu yıl katıldığı sprint mesafelerdeki başarısı ile de Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) ile Alanya Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 30. Alanya Triatlon Yarışları, dün yapılan mücadelelerle tamamlandı. Galip Dere Plajı'nda yapılan organizasyona 41 ülkeden 1000'e yakın sporcu hocalarıyla birlikte katıldı. Bu yılki organizasyonda yaklaşık 2 bin kişiyi ağırlayan Alanya'da, 30 yıldır aralıksız süren turnuvaya katılan Antalyalı iş insanı Ali Bıdı, yine rakiplerini geride bıraktı.

70-74 yaş kategorisinde yarışan Ali Bıdı, Türk, Alman ve İsviçreli rakipleri ile birlikte 750 metre yüzdü, 20 kilometre pedal çevirdi ve 5 kilometre koştu. Yarışı, 1 saat 32 dakikalık sürede tamamlayan Ali Bıdı birincilik elde etti.

Ali Bıdı ayrıca, bu yıl sprint mesafede Türkiye'de yapılan tüm yarışlarda elde ettiği derecelerden dolayı da ödüllendirildi. Bıdı, 2021 Sprint Mesafe Triatlon Türkiye Kupası'nı şampiyon olarak kaldıran isim oldu.

DHA