DEMET ANNENİN ‘YAŞAM’ SAVAŞI

2 yıl önce eşi tarafından terk edilen ve kalp hastası babasıyla yaşayan 3 çocuk annesi Demet Yaylacı yetkililerden çocuklarıyla yaşayabileceği sıcak bir yuva için destek bekliyor.

İrem GÜNEYBAZ,  Fatma ARSLAN

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde yaşayan 33 yaşındaki 3 çocuk annesi Demet Yaylacı 2 yıl önce eşi tarafından terk edildi. O sırada 2 aylık hamile olan ev hanımı Yaylacı’nın, 3 çocuğuyla geçim mücadelesi o günlerde başladı. Eşi tarafından maddi manevi hiçbir destek alamayan genç kadın soba dahi bulunmayan evinde 3 çocuğu ve kalp hastası babasıyla yaşam mücadelesi veriyor.

“9 AYDIR KİRAMI ÖDEYEMİYORUM”

Antalya’ya 7 yıl önce gelen Demet Yaylacı, Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, Antalya’ya taşındıktan kısa bir süre eski eşiyle evlendiğini dile getirdi. Eşi ile 2 yıla kadar normal bir evlilik sürdürdüğünü söyleyen Yaylacı, evliliğinden 5, 3 ve 1 buçuk yaşlarında üç çocuğu olduğunu anlattı. En küçük kızına 2 aylık hamileyken eşi tarafından ailesini ziyaret etme bahanesiyle terk edildiğini ifade eden Yaylacı, “Eşim beni 2 yıl önce 3 çocukla terk edip Sakarya’ya gitti. Ben o süreçte 2 aylık hamileydim. Kendim ev hanımıyım. Bu süreçte kardeşimle yaşayan babamı yanıma çağırdım. O da şu an bizimle yaşıyor. Maddi gelirimiz olmadığı ve babam da kalp hastası olduğu için 9 aydır kiramı ödeyemiyorum. Ev sahibim evden çıkmamı istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIM ISITICIYLA ISITIYORUM”

Yaylacı, evinde hiçbir eşyası olmadığını belirterek, çocukları ile yerde yattığını ve küçük bir ısıtıcıyla ısındıklarını vurguladı. İki odalı evinde çocuklarıyla kış şartlarında zorlu günler geçiren Yaylacı, “Babam da buraya geldikten sonra kalp ameliyatı geçirdi. O da benim yanıma sığındı, onun ameliyat sonrası ihtiyaç duyduğu malzemeleri alabilmek için evimdeki koltukları sattım. O parayla ameliyat korsesi, çorap ve çocuklarıma bez, mama aldım. Kendisi zor yürüyor, bir yandan da onunla ilgileniyorum. Çocuklarımı küçük ısıtıcıyla ısıtıyorum. Evimin tek odasında sadece halı ve yastık var. Diğer oda tamamen boş Evimde başka hiçbir eşyam yok, çocuklarımın oturabileceği uyuyabileceği yatakları, oynayabileceği oyuncakları, yiyecek yemekleri bile yok” dedi.

“BİZİM SESİMİZİ DUYUN”

Yaylacı çocuklarına bakacak kimse olmadığı için işe de giremediğini belirterek, “Annem vefat etti. Çocuklarım küçük olduğu için dışarıda işe giremiyorum. Onlara bakacak, ilgilenebilecek kimse yok. Elektrik, su ve kira faturalarım birikti. Dolabım yok, çamaşırlarımı elimde yıkıyorum. Öğlen oldu çocuklarım daha kahvaltı yapamadı. Ben sadece yardım istiyorum. Bizim sesimizi duyun” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIN SICAK BİR YUVASI OLSUN İSTİYORUM”

Yetkilere ve yardımseverlere seslenen Yaylacı, hayattaki tek isteğinin çocuklarının sıcak bir yuvaya sahip olması olduğunu söyledi. Yaylacı çocukları için hayata sımsıkı sarıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ben sadece bize bir kiralık ev tutulmasını ve çocuklarım için eşya alınmasını istiyorum. Çocuklarımın sıcak bir yuvası olsun, huzurlu olsunlar. Ben onlara sahip çıkayım, mutlu bir hayat sürsünler istiyorum. Ben bu zamana kadar onlara sahip çıktım, yine çıkarım. Çocuklarım için ayakta duracağım. Yetkililere sesleniyorum bana el uzatın, çocuklarımı evinde sıcak bir yemek pişsin başka hiçbir şey istemiyorum”

Anne Yaylacı’nın babası da, kızına destek vermek için elinden geleni yaptığını ancak yeterli olmadığını dile getirdi.