DEĞİŞİME BAŞLAYANLAR DEĞİŞİME DİRENENLER

Dün yine ANTALYA yerelinde birkaç SORUNU gündeme getirmek istedim. Lakin CHP’deki gelişmeler buna MAHAL vermedi. Çünkü MYK belirlendi, liste açıklandı.

Sadece bu mu? İşin içinde CHP varsa birkaç konu birden oluyor. ÖZGÜR ÖZEL’in açıklamaları da düne damga vuran gelişmeler arasında. Ha bir de çok yorulup tatile çıkan CHP’liler var!

İlk konudan başlayalım. Hani değişim isteyip, 13 kez seçim kaybetmesine rağmen koltukta oturmaya direnen KEMAL KILIÇDAROĞLU’nun açıkladığı MYK listesi evlere şenlik.

Zaten KILIÇDAROĞLU’nun koltuğu bırakma gibi bir niyeti yok. Liste de onu gösteriyor, onu anlatıyor. Bir de EREN ERDEM vakası var o listede.

KILIÇDAROĞLU'nun seçimi kaybetmesi durumunda CHP'den istifa edeceği yönünde namus ve şeref sözü veren ERDEM, Kılıçdaroğlu tarafından yeni MYK'da ‘Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’ olarak görevlendirildi.

EREN ERDEM'in seçim hezimetinden sonra İSTİFA etmeyip, yeniden MYK'da yer bulması üzerine gündeme gelen NAMUS ve ŞEREF sözü tartışmalara neden oldu. Eee haksızlar mı bu eleştiriyi yapanlar?

Bir de ÖZGÜR ÖZEL meselesi var.  Özel, “Sosyal medyada KILIÇDAROĞLU istifa etsin diyenlerin altını kazıyın ya AK PARTİLİ ya CUMHUR İTTİFAKI trolü çıkar” diye bir açıklamada bulundu.

Hatta ÖZEL’e göre CHP seçmeni KEMAL BEY’den son derece memnunmuş! İNANDIK mı? Hatta AK PARTİLİLER istifa etsin diyormuş muhterem. İlahi ÖZGÜR BEY, oyunun yanlış metnini okumuşsun gibi geldi bana.

Bak ben sana söyleyeyim; AK PARTİ cenahının KEMAL KILIÇDAROĞLU’nun her daim CHP’nin başında olması için DUA ettiklerine eminim. Duyumlarıma göre de, “Allah varlığını eksik etmesin" diye duacılarmış.

Sizin şu yaptığınız açıklama ve konuşmalara bakan birisi sanki seçimi kaybeden CUMHUR İTTİFAKI falan sanır.

Siz TİYATRO oynamaya devam ederken TÜRKİYE YÜZYILI başladı yahu. Adamlar ilk günden yol aldı. Çalışmalara START verdi. En çok çalışması gereken CHP’liler ve MİLLET İTTİFAKI paydaşları iken.

Peki sizin arkadaşlarınızdan ŞANLIURFA Milletvekiliniz MAHMUT TANAL ne yapmış haberiniz var mı? Eğer yoksa sosyal medya hesabındaki PAYLAŞIMA bakmanız yeterli. Seçimi siz kazandınız ya o da çok yorulmuş olacak ki TATİLE çıkmış. Bir de bunu belgelemek için fotoğraf paylaşmış.

Tabi tepkiler üzerine TANAL, yeni bir açıklama yaparak tatile değil kendi evine gittiğini ifade etmiş. Ha öyle ha böyle. Sen seçim bölgeni terk edip yazlığına gittin mi gitmedin mi onu söyle. Gerisi TEFERRUAT kalır.

Vallahi ısrarla değişim isteyen ,”DEĞİŞİMDE DEĞİŞİM” diye tutturanların hali maalesef böyle. Değişim isteyenler koltuğa yapışırken değişmesi istenilenler vira bismillah yol almış durumda.

Muhalefet cephesinde durum bu. Ya İKTİDAR cephesinde durum ne diye soracak olursanız orada durum çok farklı. KABİNE bugün toplanacak. Devlet işleri bir bir rayına oturtup işleyecek.

Asıl mesele AK PARTİ’de. Muhalefet kendi içinde kavga ederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olan RECEP TAYYİP ERDOĞAN, ikinci bir KABİNE kuracak gibi. Hani 80 ve 90’ların gölge kabineleri gibi.

Erdoğan’ın, AK PARTİ kadroları içinde çok ses getirecek hamleler yapmaya hazırlandığı yönünde kulağıma duyumlar geliyor.

Duyumlarıma göre Erdoğan, TÜRKİYE YÜZYILI için AK Parti kadrolarında da büyük bir değişime imza atmak için harekete geçecek. Bugün kabine toplantısından sonra ikinci toplantının AK Parti Genel Merkezi’nde yapılması bekleniyor.

Yeni bir AK Parti inşası için kollar sıvanacak DEĞİŞİM RÜZGARI yaşanacak. Çünkü seçim sonuçlarına göre birçok ilin TEŞKİLATI hakkında olumlu düşünmüyormuş Erdoğan. Haksız da değil.

Eğer yanılmıyorsam SAYIN ERDOĞAN eline neşteri bizzat kendisi alıp, oy oranı düşen il ve ilçe yönetimlerine CERRAHİ müdahale yapacak gibi. Hesap kitabı ve siyaseti iyi bilen birisi ne yaparsa ERDOĞAN da öyle yapacak.

Yine bana gelen duyumlara göre, AK Parti Genel Başkanı olarak Erdoğan il il, ilçe ilçe başarısız teşkilatları TEK TEK NOT ETMİŞ! Nereleri olduğunu görmek için seçim sonuçlarına bakmanız yeterli. Kıyaslama yapmayı ihmal etmeyin.

Tabi bu müdahale yapılırken MİLLETVEKİLİ seçilen, seçim bölgelerinde çok sevilen ve başarılı işlere imza atmış, halkın sevgisini kazanmış eski BAKANLAR sanırım kadroda yer alacak gibi.

AK Parti’yi organize edip YEREL SEÇİM yarışına hazırlayacak, teşkilatı çekip çevirecek isimler olacakmış. Bu noktada MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, MUSTAFA VARANK ve MEHMET MUŞ gibi ağır topların adı geçiyor.

Genel merkez böyleyken, yerelde teşkilatlarda bekleneni veremeyenlerle VEDALAŞMA yapılarak güçlü bir il, ilçe teşkilatları oluşturulacağının SİNYALİ var. Çok uzun sürmeyecek bu işlem.

Hal böyle olunca bürokraside de epey bir TSUNAMİ yaşanacak. Tepeden tırnağa değişim. Anlayacağınız DEĞİŞİM İSTEYEN KİM DEĞİŞİM İÇİN DÜĞMEYE BASAN KİM?

Uzun lafın kısası bu yaz AK Parti çok hareketli olacak; çok ter dökecek. Plajda değil ha.