DEĞİŞİM YENİ DEĞİL GEÇMİŞTEN GELİYOR

Değişime direndiği görülmemiş, uyum tomurcuğu, toplumsal modanın sıkı takipçisi MEMLEKET İNSANI değişiyor. Bir sen mi değişmeyeceksin?

Kimlik yeniliyor değişen devire göre, her kalıba uyan MODİFİYE vatandaş gündelik evrimini geçiriyor. Akşamdan sabaha DEĞİŞİYOR; gelişmeden, gelişemeden.

Bugün, yarın ve daima değişecek, öyle görmüş, böyle gelmiş, böyle gidecek! Yoksa dünyanın değiştiği yok, gökteki yıldızlar aynı yıldız. El ele, topyekûn değişim, sindirilmişlik ve mevcut MUHAFAZA KAYGISIYLA dönüşüm.

Dün geride kaldı, günün rüzgar raporuna göre değişim. Neler değişmedi ki, vitrin değişti, müşteri değişti, SAĞCI değişti, SOLCU değişti, LAİK değişti. Zamanında değişmiş olanlar yine değişti.

Moda değişti, tüketme alışkanlığı değişti, güldüğümüz, ağladığımız şeyler değişti. Kadınbudu köfte bile değişti, akıllar fikirler değişti. Sahi bir sen mi değişmeyeceksin?

Paranın yeri değişti, işin rengi değişti. BİNA ve ZİNA tarifi değişti. Öncelikler, öncelikli tehditler değişti, dengeler, portreler, profiller değişti.

İTTİFAKLAR değişti, hasımlar değişti, konseptler değişti, skor değişti. Küfrün, başarının, zaferin, ahlakın tanımı bile değişti. Yanındaki, sağındaki solundaki bile değişti.

Her koşul ve biçime uyan gezegenin emsalsiz canlısı olan memleket insanı, yüksek MANEVRA KABİLİYETİNE bir kez daha hayran bıraktı kendini; öyle bir değişti ki hayatımız değişti.

İsimler değişiyor, liderler değişiyor şimdi. Döneme, mahalleye, eşe dosta, güç-kudret sahibine uygun olarak.

Moda değişti, devir değişti. Siyasi partiler değişti. Nice değişmez denilen GENEL BAŞKANLAR geldi geçti, hepsi değişti. Sanma ki sen çivi çakacaksın şu DİPSİZ dünyaya.

Sonuçta zaten biz değişik bir milletiz vesselam. Bir sen mi değişmeyeceksin ki? Aslında değişenlere ve buna inananlara bakınca değişimi de seven bir milletiz.

Ama bizde değişmeyen tek şey KURU İNAT.

GELİYOR GELMEKTE OLAN

Herkes benim bir konuyu kafama taktığım zaman sonuç alıncaya kadar üzerine gittiğimi bilir. Son dönemde kafayı taktığım ve bana göre önemli olan FALEZ-1 VE FALEZ-2 parkları var.

Dünkü yazımın ikinci bölümünde ‘LAF BİTTİ SÖZ KALMADI’ başlığı ile bu iki parkı defa gündeme getirmiş; yine ele almıştım buraları. Daha yazımın MÜREKKEBİ KURUMADAN başka bir olay çıktı burada.

O bölgede oturan ve şehir aidiyeti yüksek seviyede olan ANTALYA’nın yerlisi ve gerçek sahibi ALİ ATMACA, Falez-1 ve Falez-2 parkında yaşanan VAHİM bir olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Atmaca yaşadığı olayı, “Falez-2 parkta dün akşam 3 tane çocuk; çocuk parkının yanında TOP OYNAMAYA gidiyor. Ve bu iki kişi yanlarında buzluk ile gelmiş masa açmış BİRA KEYFİ yapıyor. Çocuklara KÜFÜR ederek ‘başka yerde oynayın’ diyor. Arabasından bıçak alıp masaya koyuyor” cümleleri ile anlatmış. Bir de iddia ettiği olayın kahramanının FOTOĞRAFINI eklemiş.

Olayın doğruluğunu falan tartışmaya gerek duymadan doğruluk payının olduğuna inanıyorum. Çünkü günlerdir bende aynı yerde bu tür olayların yaşanabileceğini ima ediyordum.

Başka bir deyişle ‘GELİYOR GELMEKTE OLAN’ı haber verip uyarıyordum. Bakın bu olaydan sonra konu MURATPAŞA BELEDİYESİ’ni aştı. Bambaşka bir görüntü aldı.

Bu saatten sonra top Antalya Valisi ERSİN YAZICI ve Antalya Emniyet Müdürü ORHAN ÇEVİK’in ayağına pas olarak geldi. Onların da artık gol atmayı düşünmesi lazım.

Ama unutmayalım; yarın öbür gün vahim bir olay olursa “Ben demiştim” derim haberiniz ola.