DEĞİŞİM İLE GELEN 3 PUAN

Ligin 2. haftasından itibaren bir türlü galibiyet alamayan Alanyaspor, sonunda 3 puana kavuştu ve rahat bir nefes aldı. 


Sezon başından beri zorunlu haller dışında sahaya aynı kadro ile çıkan Teknik Direktör Ömer Erdoğan, bu kez hem oyuncu hem de sistemsel değişiklikler ile sahadaydı. Gerçekten değişimin gerektiği gün gibi ortada olan bir durumda bu radikal değişiklikler oyuna çok çok iyi yansımasa da en azından tabelaya yansıdı. Öncelikle kaleye Ertuğrul geri döndü. Savunma da Aliti yerine Fatih başladı. Bu değişiklikte savunmadan çıkarken daha düzgün bir ayak ve uzun topta atabilecek bir isim arayışı etkindi. Aliti çok iyi stoper ama orta saha menşeili Fatih’in ayakları daha iyi. Stoperlerin arasına girerek top dağıtan Janiver’i kenara alan hoca böylece Fatih’e top dağıtma işini vermiş oldu. Janiver’in yerinde ise Richard bir tık daha geride mücadele etti. Novais’in yanında ise sürpriz olarak kaptan Efecan’ı gördük. Daha önce de orta saha oynamışlığı olan Efecan yine çok koştu ve iyi mücadele etti. Efecan’ın yerine sağ kanada ilk golü atan Eduardo geçerken, solda ise ikinci golü atan Oğuz forma buldu. Oğuz her ne kadar kötü oynasa da gole hep yakın bir isim olarak bence sahada olması iyi. Yeni sistem hücumda bir kişi fazla olan ve daha iyi aksiyonlara giren bir takım ortaya çıkardı. Mükemmel değildi ama yine de pozisyona girmeye başlamamız güzel. Özellikle bu tarz iç saha maçlarında bu oyunu daha ileriye götürmek gerek. Maç 1-0’ken biraz daha iştahlı oynasak ikiyi de hemen bulabilirdik. Ancak ikinci gol biraz gecikmeli geldi. Maç 2-0 olunca tam Karagümrük oyundan düşmüştü ki Ertuğrul dışarı giden bir topu oyuna soktu ve gol yedik. Rakibin Güven ve Kerem Atakan hamlesi onları hücumda iyi duruma getirdi. Defansı da çok boş bıraktılar ama bir türlü kontra atak golü de bulamadık ve son dakikaları heyecanlı ama bitiş düdüğü mutlu bir maç oldu. 


Bu oyunun üzerime gitmeli ve oyuncuları daha esnek kullanmalıyız. Özellikle Efecan - Novais uyumu artarsa Oğuz biraz daha maça girerse takımda bir şeyler iyiye gider. Ancak her iki forvetimiz Anderson ve Cordova ne yazık ki çok kötüler ve umut vaat etmiyorlar. Oraya da bir çözüm veya devre arası transfer gerekiyor. Ömer Hoca umarım o sorunu da çözecektir. 


Son olarak maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu 90+7’ye kadar iyi niyetli ve güzel bir maç yönetti. Son dakika da Oğuz kaleci ile karşı karşıya kalacakken bir anda maçı bitirdi. 1 gol ile küme düşülen veya ligde kalınan bir ortamda bu çok büyük bir hata. Nazar boncuğu olsun.