DEĞİŞİM

Transfer döneminin en iddialı takımlarından olan Antalyaspor, ilk sınavı için Beşiktaş'ın karşısına çıktı. Admir Mehmedi ağrıları sebebiyle risk edilmezken, sürpriz tercih Luiz Adriano oldu. Antalyaspor ile birlikte sadece 2 antrenmana çıkan Brezilyalı, Nuri Şahin'in ilk tercihi oldu.

Luiz Adriano ile birlikte yeni transferlerden Fernando Lucas Martins ve Alassane Ndao'yu da ilk 11'de sahaya süren Nuri Şahin, sistem değişikliğini de hayata geçirdi. Göreve geldiği günden bu yana daha çok üçlü savunma sistemini deneyen genç çalıştırıcı, Fedor Kudriashov'un da yokluğunda savunmayı dörtlerken Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Naldo ve Güray Vural'a şans tanıdı.

Pek çok yıldız oyuncus yedek kulübesinde olmasına karşın taraftarının etkisiyle Beşiktaş maça oldukça etkili başladı. Buna karşın ilk dakikalarda ürkek bir oyun ortaya koyan Antalyaspor'un kalesi ilk 10 dakikada iki tane net pozisyonun adresi oldu.

Antalyaspor'da Nuri Şahin'in temel hücum prensibi savunmanın arkasına atılacak uzun toplar oldu. Bu anlamda yeni transferler Adriano ve Ndao hem paslarıyla hem de koşularıyla etkili olmaya çalıştı.

Özellikle yaklaşık 1 yıl top oynamadan Antalyaspor'a transfer olan Fernando'nun her geçen gün daha iyi bir görüntü çizmesi, gelecek adına umut verdi. Geride kalan 23 haftada orta sahayı tek başına tutmaya çalışan Andrea Poli'nin yükünü büyük ölçüde hafifleten Brezilyalı, hücuma yaptığı katkıyla da önemli bir transfer olduğunun işaretini şimdiden verdi.

İkinci yarıda özellikle Luiz Adriano'nun yorgunluk belirtileriyle birlikte topu ileride tutmakta zorlanan Antalyaspor, oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabul etmeye başladı.

Beşiktaş'ta Önder Karaveli, kenarda oturttuğu tüm kozlarını sahaya sürmesiyle birlikte ev sahibi ekibin baskısı iyice arttı. Rakibin bu baskısı karşısında Boffin ve özellikle Naldo'nun etkili oyunuyla ayakta kalan Antalyaspor, değerli 1 puana imza atsa da düşmeme mücadelesinde halen rahatlayamadı.

Yeni transferlerin uyumuyla birlikte farklı bir oyun yapısına geçmesi muhtemel Antalyaspor'da gelecek için olumlu sözler söyleyebilmek için acil bir galibiyete imza atması gerekiyor. Gelecek bir 3 puan psikolojiyi çok farklı yerlere götürecektir.