DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR?

Ah şu DEĞİRMENLER. Hayatımızın her dönemine bir şekilde giriyor. Aslına bakarsanız gerçek değirmenlerin işi BUĞDAY ÖĞÜTMEYE yarıyor. UN üretimi için.

Ama bizim hayatımıza ya deyim ya da ata sözü ile girmiş DEĞİRMEN. Kimi zaman, “Biz bu saçları değirmende mi ağarttık” diye kimi zaman da “Taşıma suyla değirmen dönmez” diye.

Amma bir de “BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN” diye bir deyimle hayatımızın GÖBEĞİNDEN giriş yapmış. Şüphe duyulan işlerde daha çok kullanılıyor.

Türkçe açıklaması ise, “Bir işin yürütülmesi için HARCANAN GİDERLERİN HANGİ PARAYLA KARŞILANDIĞINI sormak” anlamına geliyor. Sözlük böyle diyor.

Bu sorgulama önümüzdeki süreç içinde çok kullanılacak. Çünkü MİLLETVEKİLİ ADAYLARI yani parası olanlar ADAY ADAYI olacak.

Tabi parasını oraya buraya saçanlara da, “BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN” diye soracağız. Çoğundan bırakın cevap almayı TEHDİTLER alacağız belki de!

Neyse bu mevzular için haftanın ilk günü, başvuruların ilk raundu ERKEN. Ama böyle bir olay bu şehirde yaşanıyor. Kimse de çıkıp bunun HESABINI SORMUYOR. 

Ben yazayım da BELKİ SORAN olur! Ben anlatayım ister siz SORUN lütfederlerse ilgili MERCİLER sorsun!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) bağlı MERKEZDE 37 ve İLÇELERDE 38 olmak üzere toplam 75 ESNAF ODASI var. Bunların içinde bazıları baya aktif.

Aktif olmalarının yanında ÜYE SAYILARI ve GELİRLERİ bakımından da ZENGİNLER. Örneğin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Pazarcılar Odası, Halk Otobüsçüleri Odası.

Bunlar en çok göz önünde bulunanları. Ama son dönemde bunlara BERBERLER ODASI eklendi. Geçmişte adı sanı çok konuşulmaz, sadece üyelerine TARİFE satardı.

Lakin son dönemde Başkan YÜKSEL UZUN ile birlikte resmen şaha kalktı. Ya da bizler öyle görüp algılıyoruz. Bir BERBER yaptığı tıraşla günü zor kurtarır, vergi vs’yi zor öder.

Ama Başkan UZUN’un icraatlarında bakınca bunun böyle olmadığı ortaya çıkıyor. Yani BERBERLER iyi kazanıyor, sayelerinde ODALARI da aidatları ile KÖŞE oluyor.

Daha 27 Ocak’taki yazımda ‘NEYİN REKLAMI BU?’ diye çıkartılan BERBER isimli dergi için BİLBOARDLARA reklam verilmesini eleştirmiştim. Piyasada satılmayan bir dergi bu!

Hatta yazımda, “Tabi bu işten kimler nemalanıyor, kimler bu işten çıkar sağlıyor bilemem. Ancak bunu sorgulayacak olan sanırım BERBERLER ve odanın DENETLEME KURULU” diye de altını çizmiştim.

Tabi bizimkisi SUYA YAZMAK gibi bir şey. Nedeni ise ilgililerin KOLTUKLARINI soğutmak istememeleri, “AL GÜLÜM VER GÜLÜM” Kimse kimseyi üzmek istemiyor.

Hal böyle olunca, gelirler SU GİBİ AKINCA şatafat bitmiyor. Dergi bahane demek ki! Yetmiyor ardından DUBAİ TATİLİNE çıkılıyor. Hem de ASRIN FELAKETİ varken.

Peki kim kimle tatile çıkmış? Antalya Berberler Odası Başkanı YÜKSEL UZUN ve eşi, Gazeteci-Reklamcı-Halk Otobüsçü-Pazarcı HİDAYET GÜLTEKİN ve eşi, Gazeteci-Reklamcı MURAT SEYİRCİ ve eşi. Bir kişi daha var eşi ile ama tanımıyorum.

HİDAYET ve MURAT’ı anladım. Allah bereket versin İKİ ARKADAŞ iyi kazanıyor. Gezip tozmak, tatile çıkmak hakları. Onlara bir sözüm yok. Sözüm Başkan UZUN’a!

Sevgili BAŞKAN; Hadi, “Neyin reklamı bu?” sorumuza cevap vermedin. Şimdi de, “BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN?” sorusunu sormak için sözü değirmenden açtık.

Antalyalı berberler kırk kanaat geçinirken, gerçekten BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN?

Ha bir miras falan kaldıysa ALLAH DAHA ÇOK VERSİN. Yoksa, bunun HESABINI VER de SEN DE KURTUL BENDE KURTULAYIM.

KİM YAPTI BUNU?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, “Şüphesiz ki Antalya, Dünyanın en güzel yeridir” demişti. Aradan geçen BİR ASIR sonra maalesef bu değişti.

Yönetimlerin yanlış YAPILAŞMA başta olmak üzere RANT derdi nedeniyle önce ANTALYA sonra DENİZLERİMİZ lağım çukuruna dönüştürüldü!

Geçen haftanın son günü yani Cuma Lara FALEZLERDEN denize LAĞIM aktı. Hem de GÜRÜL GÜRÜL. Bir Allah’ın kulu “YAHU NE OLUYOR” diye denize bakmadı bile.

Sosyal medya kaynadı, eleştiriler TERBİYE SINIRINI AŞTI ama bir yetkiliden tek bir AÇIKLAMA gelmedi. Bu duyarsızlık niye hiç anlamış değilim.

Yahu bu şehirdeki insanları sevmiyorsanız bile sizin kendi çocuklarınızın geleceğini düşünün ve PİSLİĞE bir önlem alın, SORUMLUYU bulun, cezasını verin.

Bu ANTALYA ve DENİZİ hepimiz.