DEFNE JOY FOSTER'IN MEZARI BOŞ KALDI

Oyuncu Defne Joy Foster’ı ölümünün 11’inci yılında Zincirlikuyu’da bulunan mezarı başında anmaya iki yakın arkadaşı dışında kimse gelmedi. Foster’ın mezar başı ölüm yıl dönümünde boş kaldı.

11 yıl önce hayatını kaybeden oyuncu Defne Joy Foster'ı 11'inci ölüm yıl dönümünde Zincirlikuyu'da bulunan kabri başında iki yakın arkadaşı dışında ziyaret eden kimse olmadı. Erken saatlerde mezarı başına gelen iki yakın arkadaşı dışında Foster'ı anmaya sevenleri ve yakınlarından kimse gelmeyince Foster'ın kabri ölüm yıl dönümünde boş kaldı.

Defne Joy Foster'in ölümüyle ilgili Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, olayın tek görgü tanığı olan Kerem Altan haricinde kimsenin ifadesi alınmadı. Ayrıca basında çıkan ve soruşturmanın gizliliğini ihlal niteliği taşıyan haberlere engel olabilmek için dosyaya, özel yetkili savcılıklarca uygulanan kısıtlama kararı getirildi. Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Foster'ın ölümünde Kerem Altan'ın kusurunun olmadığına hükmetti. Foster'ın ailesi dosyanın kapatılmasına itiraz etse de Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu itirazı reddetti. Kerem Altan hakkında dava açılmadan dosya kapatılmak istendi. Fakat Yargıtay, “takipsizlik” kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Yargıtay'ın”'dosyanın yeniden incelenmesi” kararı neticesinde Kerem Altan hakkında dava açılabildi. Kerem Altan'ın verdiği ifadelerde çelişkiler göze çarptı. Altan, evde Foster ve kendisinin dışında kimsenin olmadığını beyan etti. Ancak Adli Tıp Kurumu raporuna göre o gece evde toplam 4 kişi vardı. Altan'ın ifadesi, Adli Tıp Kurumu raporu ile çelişti. Kerem Altan ile ilgili diğer bir şüpheli nokta, Foster'ın rahatsızlanmasına rağmen Altan'ın ambulans çağırmaması oldu. İfadesinde doktor çağırmak için dışarı çıktığını söyleyen Kerem Altan'ın kamera kayıtlarında sakin ve soğukkanlı olduğu görüldü. Kerem Altan yargılama sonucunda 2 ay 15 gün hapis cezası aldı ve bu ceza ertelendi.

İHA