DEFİNE

Antalyaspor'da Ali Şafak Öztürk'ün ikinci dönemiyle birlikte başlayan gençlik harekatı, her geçen gün daha da dikkat çekici bir hal almaya başladı. Şu an A takımda forma giymeyen adını sayamayacağımız kadar çok futbolcunun yanı sıra takımın önemli isimleri arasında yerini alan Gökdeniz Bayrakdar, Bünyamin Balcı ve Doğukan Sinik, arkadan gelen gençlerin de hedeflerini daha rahat belirleme konusunda bir rol model haline geldi. 

Kırmızı-Beyazlılarda öne çıkan gençler bu 3 isimle de sınırlı değil. Kiralık olarak farklı takımlara gönderilen ve gösterdikleri performansla dikkat çeken 20'nin üzerindeki futbolcuların yanı sıra Mert Yılmaz, Omar Imeri, Ali Eren İyican, Serdar Poyraz gibi A takımda şans bekleyen gençler de öne çıkıyor. 

Bu oyuncular şans buldukça Antalyaspor da genç oyuncular tarafından tercih edilen bir kulüp haline geliyor. Bunun en net örneği de tam 1 yıl önce yaşandı. Kocaelispor'dan Beşiktaş'a gitmek üzereyken devreye giren Antalyaspor, genç oyuncuyu adeta Siyah-Beyazlıların kapısından aldı, getirdi...

Şimdi baktığımızda sadece 115 bin Euro bonservis bedeline transfer edilen Gökdeniz Bayrakdar için kısa zamanda 10 milyon Euro'ların konuşulması işten bile değil...

Burada oyuncuları tespit etmesinin yanı sıra genç futbolculara maddi ve manevi anlamda ciddi destekler veren Sedat Karabük'ü de unutmamak lazım. Alt yapıda düşük ücretle top koşturan, sporcuların ev kiralarını karşıladığı ve harçlık verdiği gibi haberler de kulağımıza sık sık geliyor. Bu dedikodular, Antalyaspor'da alt yapının nasıl bir aile ortamı içerisinde oluşturulduğunun en net örneği oluyor. 

Öztürk ailesinin kulübün yaklaşık 77 milyon Euro olan borçlarının 70  milyon Euro civarındaki bölümünü üstlenmesi, Antalyaspor için büyük bir miras... Ancak projenin devam etmesi halinde ailenin bıraktığı alt yapının çok daha büyük bir define olduğunu süreç içinde daha net göreceğiz.